Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump-måling

- Rasist, uærlig og «mentalt uskikket» for jobben

De fleste unge amerikanerne misliker sin president, Donald Trump, ifølge ny meningsmåling.

TOMMEL OPP: USAs president Donald Trump hilser i det han er på vei inn i flyet for å dra fra Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix
TOMMEL OPP: USAs president Donald Trump hilser i det han er på vei inn i flyet for å dra fra Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
MISFORSTO: Donald Trump hadde med seg flere stålarbeidere da han signerte en lov som gir økt toll på import av stål og aluminium. For flere av arbeiderne ble møtet med presidenten ekstra minneverdig. Video: White House Vis mer

«Verdens verste busemann». Det er tittelen på magasinet TIMEs sak om at USAs unge generasjon ikke har mye til overs for Donald Trump.

En ny meningsmåling utført av MTV/AP-NORC viser at unge amerikanere er mer bekymret for republikanerens opptreden i Det hvite hus enn eldre generasjoner.

Skaper engasjement

Det er folk i alderen 15 til 34 år som har gitt sitt syn på sin president. De fleste sier at de er desillusjonert over den politiske prosessen i USA, samtidig som de er blitt mer engasjert i politikk og sosiale saker etter Trump-seieren.

Her er noen av funnene fra meningsmålingen:

  • 63 prosent mener Trump er rasistisk - mens 36 prosent ikke mener det.
  • 62 prosent mener han er uærlig, mens 37 prosent mener han er en sannferdig mann.
  • Seks av ti stiller spørsmål ved om Trump er mentalt frisk nok til å være president. 38 prosent mener han er det.

Unge hvite amerikanere er mer positive til Trump enn fargede. 85 prosent av USAs svarte unge amerikanere sier Trump er en rasist.

- Ekkel

Bare 33 prosent av amerikanere mellom 15 og 34 år mener at Trump gjør en god jobb som president.

- Trump bryr seg ikke om oss. Jeg sier ikke at han er schizofren, men at han problemer. Jeg synes bare han er ekkel, sier 27-årige Nicole Martin, en student i Missoula, Montana, ifølge TIME.

Mer engasjert

Amerikanske unge synes altså å ha blitt mer engasjert i politikk etter at Trump flyttet inn i Det hvite hus.

Forrige lørdags enorme protestaksjon, «March for Our Lives» i Washington D.C., der en halv million amerikanere deltok, kan være et resultat av det økende engasjementet blant USAs unge. Protestaksjonen var en av de største demonstrasjonene i USAs historie siden demonstrasjonene mot Vietnamkrigen.

Meningsmålingen viser også at USAs våpenlover engasjerer de unge: 21 prosent av de spurte sier at nettopp våpenlovene er den viktigste saken for dem, foran økonomi (15 prosent) og sosial ulikhet (8 prosent).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling