Rasistdrap ryster Sverige

19 år gamle Salih forsøkte å redde broren sin fra angripende snauskaller. Istedet ble han knivdrept mens faren så på. To personer er pågrepet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rystende drapet skjedde i Skogås sør for Stockholm nyttårsaften. Metin Uzel, kona og deres lille barn var på vei hjem ved 22.30-tida etter å ha vært på besøk hos Metins far. Minutter etter at Metin forlot farens hjem ble han angrepet av en gjeng snauskaller. Han får ringt faren og roper at han blir angrepet. 10-15 ungdommer sparket og slo, og Metin roper til kona at hun skal ta barnevogna og løpe vekk.

19 år gamle Salih blir varslet om overfallet og løper for å hjelpe broren.

Stukket i ryggen

19-åringen forsøker å redde broren fra snauskallene. Istedet får han en kniv i ryggen og dør foran øynene på faren som har kommet til stedet.

- Jeg var helt hjelpeløs. Da ambulansen kom var sønnen min allerede død, sier Ømer Uzel til Aftonbladet.

To snauskaller på 21 og 24 år er pågrepet mistenkt for å stå bak drapet. 24-åringen mistenkes å være drapsmannen som sprang etter Salih Uzel og knivstakk ham i ryggen. Politiet nøler ikke med å karakterisere drapet som rasistisk.

De to som er pågrepet benekter skyld, men det fins en rekke vitner til knivdrapet skriver svenske aviser i dag.

- Vi har skarpe vitnebeskrivelser om det som skjedde, så vi mener vi har et klart bilde, sier vakthavende ved politiet til Dagens Nyheter.