Rasister med balltre truet mor og barn

Skulle «drepe negre i Norge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To unge gutter på 17 og 21 år ble i natt arrestert av politiet i Alta etter at de oppsøkte en familie med utenlandsk opprinnelse og truet med å drepe dem.

De antatte gjerningsmennene var maskert med finlandshetter, den ene av dem var i tillegg bevæpnet med et balltre. Ungguttene hadde ikke rukket å skade noen i familien før de ble pågrepet av politiet.

-Moren ringte nødlinja like etter midnatt, og vi kom raskt fram til stedet. Ungguttene forsøkte å stikke fra åstedet, men ble raskt innhentet, sier operasjonsleder Roger Dahl ved Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

De maskerte ungguttene kom med alvorlige trusler mot familien.

- Ungguttene sa de «gikk rundt for å drepe negre i Norge fordi negre er farlige for Norge og Den norske regjering», opplyser Dahl.

Familien er naturlig nok oppskaket etter hendelsen, men ingen av dem har kommet fysisk til skade.

- Det er mye som tyder på at disse guttene har nynazistiske sympatier. Da vi ransaket boligene til de to pågrepne fant vi en rekke nazi-relaterte gjenstander og bilder, sier Dahl.

Familien eller gjerningsmennene er hverken kjent for hverandre eller politiet fra før.

De to guttene vil bli siktet for forholdet, og befinner seg fortsatt i politiets varetekt. Politiet ser alvorlig på saken, og karakteriserer hendelsen som rasistisk vold eller forsøk på rasistisk vold.