Rasister ville utrydde New York

Agenter fra det føderale amerikanske politiet FBI arresterte i går to medlemmer av rasist-organisasjonen Aryan Nation. De to mennene planla å utrydde New Yorks befolkning med biologiske våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette melder TV-selskapet CNN i kveld.

 Bakteriologiske våpen kan - selv i små mengder - utrydde store folkemengder som blir utsatt for de ørsmå sporene. Våpnene de to mennene hadde i bilen sin er ennå ikke analysert. Men politiet tror det dreier seg om stoffet Anthrax, som i små mengder kan utrydde store mennskemengder. Stoffet skulle plasseres i New Yorks undergrunnsbane, og ville trolig ha drept tusenvis av mennesker om de to hadde lykkes.

Tips

Arrestasjonene skjedde etter et tips. Poltiet fikk nøyaktige opplysninger som brakte dem direkte til våpnene og mennene som lagret dem.

Området rundt bilen de livsfarlie bakterie-våpnene ble funnet i, ble raskt isolert av spesialstyrker fra nasjonalgarden. Det skal ikke ha vært fare for lekkasje til omgivelsene.

Ekstremister

De to arresterte, Larry Wayne Harris og William Levitt, er begge medlemmer av den ekstreme rasis-organisasjonen Aryan Nation («Den ariske nasjon»). USA har tidligere vært utsatt for bombeangrep fra ekstreme høyreaktivister. I 1995 sprengte høyreekstremisten Timothy McVeigh det føderale kontoret i Oklahoma City, og drepte 168 mennesker.

 Om de to menenne virkelig planla et biologisk agrep på New York, kan politiet ha avverget en av de største katastrofene i menneskehetens historie.