Hollywood-skuespiller om Trump:

- Rasistisk idiot

Skuespiller Janelle Monáe mener Trump bør stilles for riksrett.

RASER: Skuespiller Janelle Monáe er blant annet kjent fra filmen «Moonlight». Foto: O'connor / Pa Photos / NTB Scanpix
RASER: Skuespiller Janelle Monáe er blant annet kjent fra filmen «Moonlight». Foto: O'connor / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

- Jeg er sikker på at denne rasistiske idioten kunne drept noen live på Twitter i Det hvite hus, og dere ville sagt, «når han dreper noen, så bekrefter han sitt budskap om splittelse. Vi må jobbe sammen og reflektere», raser skuespiller Janelle Monáe på Twitter, og ber om at den amerikanske presidenten stilles for riksrett.

Skuespillerens uttalelser kommer i etterkant av at Trump ba demokratiske kongresskvinner om å «dra tilbake dit de kom fra».

Presidenten navnga ingen konkrete personer, men beskjeden har blitt tolket som et angrep på de fargede kongresskvinnene Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib and Ayanna Pressley. Disse kvinnene har nylig vært kritisk til presidentens innvandringspolitikk, skriver The Independent.

TRUMP: Under pressekonferansen som skulle handle om arbeidsminister Alexander Acostas avgang, ble det også tid til andre ting. Video: AP Vis mer

- Hatefullt og splittende

Monáe er langt fra den eneste Hollywood-kjendisen som har luftet sine tanker om Trumps kontroversielle Twitter-meldinger.

- Det eneste som er verre enn å være full av hat og rasisme, er å bruke dette til å aktivere din egen base (...) i et forsøk på å mate ditt umettelige ego, skriver skuespiller Chris Evans.

Skuespiller og modell Padma Lakshmi mener Trumps melding er det samme barn med innvandrerbakgrunn får høre på lekeplassen.

- Det er også noe som presidenten sier til sterke fargede kvinner som går imot ham, tvitrer hun.

I en pressemelding til Politico sier politiker og skuespiller Arnold Schwarzenegger at han er skuffet over Trumps uttalelser.

- Det er hatefullt, det er grovt og splittende. USA har alltid handlet om hvor du skal, ikke hvor du kom fra, skriver han.

- Mange er enige

Dagen etter de kontroversielle Twitter-meldingene gikk Trump i forsvar.

- Hvis du ikke liker deg i landet vårt, kan du dra. Det sier jeg hele tida, og det sa jeg i en Twitter-melding som noen mener er kontroversiell. Men mange mennesker elsker det, sa han under en pressekonferanse ved Det hvite hus mandag.

Presidenten sa han ikke var bekymret over at flere mener Twitter-meldingene hans er rasistiske.

- Det bekymrer meg ikke fordi mange mennesker er enig med meg, sier han ifølge BBC.