Rasistisk Obama-sang skaper trøbbel for republikanerne

Er «Barack the Magic Negro»-sangen upassende?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det republikanske partiet i USA skal ha en ny leder.

Chip Saltsman var en av kandidatene til å ta over vervet, men han ser ut til å ha ødelagt litt av sine egne sjanser.

Saltsman, som ledet Mike Huckabees valgkamp-kampanje, sendte nemlig ut en jule-CD til ledere i partiet med tittelen «We Hate the USA» med sanger av komikeren Paul Shanklin, melder blant annet Politico.

Blant sangene på CD-en var «Barack the Magic Negro», som fikk en del oppmerksomhet i fjor, etter at den konservative stjerneradioprateren Rush Limbaugh spilte den på lufta.

Sangen er en parodi, og inneholder tekstlinjer som: «They'll vote for him and not for me, cause he's not from da hood. See, real black men like Snoop Dogg or me or Farrakhan have talked the talk and walked the walk, not come in late and won».

Du kan høre sangen i videospilleren øverst i denne saken.

Andre titler på CD-en er «The Star Spanglish Banner», «Your Momma's So Fat» og «Wright Place, Wrong Time».

Mike Duncan, som er favoritten til å ta over ledervervet, reagerer på Saltsmans julegave.

- 2008-valget var en oppvåkning for partiet vårt og en påminner om at vi trenger å få flere folk inn i partiet. Jeg er sjokkert over at noen mener dette er passende, og det er ikke riktig retning for oss å gå, sier han ifølge Guardian.

- Dette er så upassende at det burde diskvalifisere ham fra ledervervet, sier den framtredende republikaneren Newt Gingrich ifølge den britiske avisa The Times.

Saltsman selv mener det hele er harmløst.

- Jeg tror de republikanske lederne har god humor og at de vil skjønne at dette bare er godhjertede parodier, sier Saltsman til The Hill.

«Barack the Magic Negro» er en henvisning til tittelen på en kommentar i LA Times av David Ehrenstein, som argumenterte for at en stemme til Obama ville lindre mange hvite amerikaneres dårlige samvittighet for diskrimineringen svarte er blitt utsatt for i USA.

Saltsman skjønner ikke hvorfor folk reagerer nå og da sangen ble spilt på The Rush Limbaugh Show, og ikke på Ehrensteins kommentar.


SENDTE UT JULEGAVE: Chip Saltsman.
SENDTE UT JULEGAVE: Chip Saltsman. Vis mer