- Rask løsning for Syria- flyktninger til Norge

Justisministeren har fått regelendring fra Tyrkia. - Vi er glade.

ENDELIG HÅP OM Å KOMME VIDERE: : Ekteparet Zeinab (58) og Ahmed (61) bor på gata i Tyrkia. Dette bildet er tatt i september utenfor flyplassen i Istanbul, etter at de hadde blitt nektet utreise av tyrkiske myndigheter. - Vi solgte alt vi eide og møtte opp på flyplassen som vi fikk beskjed om, men ble stoppet av tyrkiske myndigheter. Nå har vi ingen ting, forteller ekteparet. Foto: Privat.
ENDELIG HÅP OM Å KOMME VIDERE: : Ekteparet Zeinab (58) og Ahmed (61) bor på gata i Tyrkia. Dette bildet er tatt i september utenfor flyplassen i Istanbul, etter at de hadde blitt nektet utreise av tyrkiske myndigheter. - Vi solgte alt vi eide og møtte opp på flyplassen som vi fikk beskjed om, men ble stoppet av tyrkiske myndigheter. Nå har vi ingen ting, forteller ekteparet. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 Justisminister Anders Anundsen og regjeringen gir nå signaler om at det går mot en løsning som har fått klarsignal om å komme til Norge, men som har stått fast i Tyrkia siden slutten av august.

De 263 er godkjent av norske myndigheter og har fått innvilget opphold i Norge som FN-kvoteflyktninger.

På tross av at Norge har avklart identiteten deres, har tyrkiske myndigheter nektet å slippe dem ut av landet og videre fordi de ikke hadde syrisk pass da de kom inn i Tyrkia.

Dagbladet fortalte i går om fortvilte flyktninger som har vært henvist til gata i Tyrkia i ukevis på tross av at de «bare» skulle gjennom Tyrkia på veien til avtalt ankomst til Norge.

- Jeg håper vi i samarbeid med tyrkiske myndigheter raskt vil finne en løsning, slik at flyktningene kan komme til Norge snarest mulig, skriver justisminister Anders Anundsen (Frp) i et svar i til stortingsrepresentant Karin Andersen (SV), som  i forrige uke ba om en situasjonsrapport om de 263 godkjente flyktningene.

- Nå senker vi skuldrene litt ned og er glade, fordi det ser ut som problemet for oss kan løse seg. Mange av oss har hatt det svært vanskelig. Vi skulle egentlig reise i starten av september, sier en av flyktningene Majdi Alali (23) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer