Corona og tiltak

Rask stigning: - Må snus

Tirsdag skal Erna Solberg presentere nye nasjonale tiltak. Line Vold ved FHI sier til Dagbladet at smittestigningen må snus.

AVDELINGSDIREKTØR: Line Vold ved Folkehelseinstituttet. Foto: Berit Roald / NTB
AVDELINGSDIREKTØR: Line Vold ved Folkehelseinstituttet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag formiddag vil statsminister Erna Solberg presentere nye nasjonale smitteverntiltak for Stortinget. Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet sier til Dagbladet at de er bekymret for utviklingen i smittesituasjonen.

- Vi er bekymret over utviklingen. Det har vært en rask stigning i antall smittede de siste ukene, som må snus. Vi ser også at den engelske mer smittsomme varianten av viruset har fått skikkelig fotfeste, og vet fra andre land at denne varianten kan være krevende å håndtere. Også i andre fylker enn Oslo og Viken ser vi en stigning i antall smittede, sier Vold til Dagbladet.

R-tallet

Helsemyndighetene har sett at de gjeldende nasjonale smitteverntiltakene ikke lenger er tilstrekkelige til å holde smittetrykket ned i Norge. Blant annet jobber FHI sammen med Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet med å revidere trafikklysmodellen, som omhandler smitteverntiltakene i skoler og barnehager.

- Vi jobber ut fra målsettingen om å bringe R-tallet under 1 raskest mulig i Norge. Hvilke vurderinger og tiltaksjusteringer som iverksettes, beslutter regjeringen, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer