Råskinn med blålys

Fartssynderne i Italia har fått et problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statspolitiet i Italia har fått et nytt våpen til bruk i trafikken. Og det vekker oppsikt. For deres nye politibil kan neppe kalles Pelle.

Den uniformerte politibilen - av merket Lamborghini Gallardo - er et ekstremt råskinn av en farkost med en V10 5-liters motor på over 500 hestekrefter - og en toppfart som helt sikkert ikke stopper på 308 kilometer i timen.

Bilen ble gitt i gave til statspolitiet i forbindelse med 152-års jubileet denne uken. Og giveren, House of Sant'Agata Bolognese, er selveste hovedkvarteret til Lamborghini. Politilamborhinien skal nå tas i bruk av trafikkpolitiet, og vil bli satt inn i nødsituasjoner på motorveien Salerno-Reggio Calabria.

Den er velutstyrt, og har blant annet hjertestartermaskin, oksygenapparat, avansert medisinsk måleutstyr, og kan også brukes til å frakte organer som skal transplanteres i en faderlig fart.

Videre har den avansert elektronisk utstyr som muliggjør direktesending av bilder og informasjon i fra ulykker og katastrofer, samt gps-navigasjon, automatisk gjenkjennelse av bilskilt, direktelink til politiets registre, og selvfølgelig blålys og en sirene som overdøver de 500 hestene under panseret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer