Råskinn med blålys

Fartssynderne i Italia har fått et problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statspolitiet i Italia har fått et nytt våpen til bruk i trafikken. Og det vekker oppsikt. For deres nye politibil kan neppe kalles Pelle.

Den uniformerte politibilen - av merket Lamborghini Gallardo - er et ekstremt råskinn av en farkost med en V10 5-liters motor på over 500 hestekrefter - og en toppfart som helt sikkert ikke stopper på 308 kilometer i timen.

Bilen ble gitt i gave til statspolitiet i forbindelse med 152-års jubileet denne uken. Og giveren, House of Sant'Agata Bolognese, er selveste hovedkvarteret til Lamborghini. Politilamborhinien skal nå tas i bruk av trafikkpolitiet, og vil bli satt inn i nødsituasjoner på motorveien Salerno-Reggio Calabria.

Den er velutstyrt, og har blant annet hjertestartermaskin, oksygenapparat, avansert medisinsk måleutstyr, og kan også brukes til å frakte organer som skal transplanteres i en faderlig fart.

Videre har den avansert elektronisk utstyr som muliggjør direktesending av bilder og informasjon i fra ulykker og katastrofer, samt gps-navigasjon, automatisk gjenkjennelse av bilskilt, direktelink til politiets registre, og selvfølgelig blålys og en sirene som overdøver de 500 hestene under panseret.

INSPEKSJON: Politisjef Gianni De Gennaro (t.h) prøvesitter fartsvidunderet. Cockpiten er smekkfull med avansert elektronisk utstyr.
RÅSKINN: Hvis du har planlagt å tråkke hardt på gasspedalen i Italia i sommer, bør du kanskje revurdere. I går viste de fram jubileumsbilen som skal styrke trafikkpolitiet på motorveien.
GUDOMMELIG: Selv nonnene lot seg imponere over politiets nye fartsvidunder. Bilen ble vist fram i Roma i går i forbindelse med statspolitiets 152-års jubileum.
BLÅ STREK: Lamborghinien har en fem liters V10 motor med 500 hestekrefter. Toppfart - et sted over 300 kilometer i timen.