Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasmus Hansson truet med å trekke seg

Skapte raseri med ultimatum. Men så ble Una Aina Bastholm (30) valgt som partiets kvinnelige talsperson.

ULTIMATUM:  MDG-talsperson Rasmus Hansson har stilt ultimatum på partiets landsmøte: Hvis ikke Une Aina Bastholm blir nasjonal talsperson, kan det hende Hansson går av. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ULTIMATUM: MDG-talsperson Rasmus Hansson har stilt ultimatum på partiets landsmøte: Hvis ikke Une Aina Bastholm blir nasjonal talsperson, kan det hende Hansson går av. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasmus Hansson stiller sin plass som MDG-talsperson til rådighet dersom ikke valgkomiteens innstilling til kvinnelig talsperson, Une Aina Bastholm, blir valgt, skriver NTB og viser til at dette ble opplyst av ordstyrerne på MDGs landsmøte like før valget skulle gjennomføres i dag.

Ultimatumet faller ikke i god jord hos alle. Den nylig avgåtte talskvinnen Hilde Opoku trakk seg som talsperson i partiet, og viste til dårlig samarbeid med partiets eneste stortingsrepresentatn, Rasmus Hansson. Nå skriver hun følgende på Twitter:

«Litt av en leder; holder partiet som gissel rett før valget. Truer med å gå om han ikke får det som han vil, ingen motkandidat».


Klokka 17.15 ble det imidlertid klart at 30-åringen Bastholm ble valgt til partiets kvinnelige talsperson, i tråd med valgkomiteens innstilling.

Hilde Lengali (46) varr personen som utfordret Bastholms kandidatur.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!