Helsevesenets myke helt vant Dagbladets kåring med rekordmargin:

Rasmus på Riksen er Årets navn

Han trøster Norges minste og aller sykeste pasienter. Nå er han kåret til Årets navn i konkurranse med prominente politikere og idrettsstjerner.

JUBEL: Psykologspesialist Maren Østvold Lindheim, anestesisykepleier Ros-Marie Arvén, klinikkleder Terje Rootwelt, sykehusmusas mor Ragnhild Hals, kontaktsykepleier Anne Alvestad Berglund og avdelingsleder Trond Diseth er rørte over anerkjennelsen. Foto: Jørn H. Moen
JUBEL: Psykologspesialist Maren Østvold Lindheim, anestesisykepleier Ros-Marie Arvén, klinikkleder Terje Rootwelt, sykehusmusas mor Ragnhild Hals, kontaktsykepleier Anne Alvestad Berglund og avdelingsleder Trond Diseth er rørte over anerkjennelsen. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 65 centimeter lang hverdagshelt stikker av med den gjeve hedersbevisningen som deles ut av Dagbladet for 17. året på rad. Vinneren er kåret av avisas redaktører basert på avstemning blant leserne. Og sjelden har en kandidat skapt større engasjement enn i år:

Blant totalt ti nominerte - med store navn som Knut Arild Hareide, Ada Hegerberg, Marit Bjørgen og Gunhild Stordalen på lista - var det en fåmælt, men hardtarbeidende fyr av polyester som stakk av med flest stemmer.

- Prisen går til sykehusmusa Rasmus, og er en heder til Ragnhild Hals og alle ildsjelene som har utviklet dette verktøyet for å hjelpe de aller minste og svakeste pasientene, sier Alexandra Beverfjord, Dagbladets sjefredaktør.

- Helt utrolig. Vi er andektige i forhold til alle disse sterke konkurrentene han har danket ut, sier en stolt avdelingsleder for barn og unges psykiske helse på sykehus, Trond H. Diseth.

Han fortsetter:

- Tenk at et kosedyr kan ha en så viktig betydning i et høyteknologisk, spisskompetent helseforetak. Rasmus er et resultat av mange års arbeid fra ildsjeler. Han bidrar til å få alvorlig syke barn gjennom ubehagelige situasjoner og krevende behandlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer