- Rasmussen er vår statministerkandidat

Ny Alliance har bestemt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under hele den danske valgkampen har lederen av Ny Alliance, Naser Khader, vært under press for å tydelig peke ut Anders Fogh Rasmussen (V) som statsministerkandidat. Nå bøyer han endelig etter for presset, skriver Politiken.

 
Det var i gårsdagens store partileder debatt at Khader endelig gav sin fulle støtte til Rasmussen.

Det er i dag to partier i den danske regjeringen. Venstre, som er statsministerens eget parti og Det Konservative Folkeparti. I Folketinget har de to regjeringspartiene parlamentarisk støtte fra Dansk Folkeparti, det av de danske partiene som ligger nærmest Fremskrittspartiet i Norge.

Politisk bevegelse
Sosialdemokratene har lokket Ny Alliance med en regjeringsplass dersom partiet står sammen med dagens opposisjonspartier.

Fogh Rasmussen kan ikke tilby Ny Alliance noe tilsvarende på grunn av forholdet til Dansk Folkeparti, som det ikke er aktuelt å ha med i regjering. Likevel valgte Ny Alliance å gå for Rasmussen som statsministerkandidat.

- En av grunnene til at vi peker på Anders Fogh Rasmussen er at vi kan se en bevegelse mot oss på sentrale politiske områder, sier Khader. Skattepolitikken er en av disse områdene.

- En annen grunn er at jeg sover godt om natta, når Fogh passe på pengene mine, sa Khader i debatten.

Tett løp
Dagen før valget viser en undersøkelse er det nærmest dødt løp mellom de to hovedblokkene i  valgkampen, skriver Jyllands-Posten.

Kun tre mandater skiller nå statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Socialdemokratiets leder Helle Thorning-Schmidt.

RASMUSSEN LEDER: Venstres Anders Fogh Rasmussen (f.v.)leder hårfint i den siste meningsmålingen, og får støtte fra Ny Alliance-leder Naser Khader. Foto: REUTERS
RASMUSSEN LEDER: Venstres Anders Fogh Rasmussen (f.v.)leder hårfint i den siste meningsmålingen, og får støtte fra Ny Alliance-leder Naser Khader. Foto: REUTERS Vis mer