Rasofre kan få erstatning likevel

Forsikringsselskapet If kan omgjøre opptil 50 avslag på å dekke boligskader for hjemvendte etter skredet på Ask. Etter at Dagbladet omtalte saken, tar If nå initiativ til en ny vurdering.

LIVREDDE: Myndighetene sier at det er trygt å flytte tilbake til rasstedet Ask i Gjerdrum. Men mange innbyggere tviler. Nå sliter flere med å få solgt leilighetene sine, og noen tør ikke flytte tilbake. NB: Etter at denne reportasjen ble laget, har Tore Grønås fått solgt sin leilighet på Ingelstun. Reporter: Halldor Hustadnes / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En e-post fra forsikringsselskapet If gir nytt håp til rundt 50 boligeiere på Ask i Gjerdrum, som ble evakuert etter skredet 30. desember 2020.

Fram til nå har If nektet å dekke boligskader som de 50 fant da de vendte tilbake etter evakueringen. Begrunnelsen var at skadene ikke direkte skyldtes raset, men for eksempel krympeskader fordi boligene hadde stått tomme, slik Dagbladet skrev den 2. juni.

På det tidspunktet hadde forsikringsselskapet Fremtind allerede snudd, etter først å ha gitt avslag til 19 kunder i Ingelstun Boligsameie 41-64.

Nå vil også If gjøre en ny vurdering.

- Gledelig

«Vi (ønsker) å understreke at du har mulighet til å klage på de vurderinger som er foretatt», skriver If i en e-post som ble sendt ut mandag denne uka.

I e-posten forklarer selskapet klage-framgangsmåten.

«Du vil da få en ny gjennomgang av boligen din med en ny takstmann. Deretter foretar vi en ny vurdering av skadesaken», heter det.

«Gledelig», mener Steinar Aamodt, som leder en arbeidsgruppe i Sameiet Nystulia 3 for saker som er en følge av skredet hvor ti mennesker døde den 30. desember 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer