STRID OM MERKEKLÆR: Statsadvokat Kristian Nicolaisen og advokat Arild Holden er ikke enige om hva slags forbruk Rasool-brødrene har hatt de siste åra.
Foto: SCANPIX
STRID OM MERKEKLÆR: Statsadvokat Kristian Nicolaisen og advokat Arild Holden er ikke enige om hva slags forbruk Rasool-brødrene har hatt de siste åra. Foto: SCANPIXVis mer

- Rasool-brødrene hadde klær til 1 million kroner

Moteekspert i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En moteekspert anslår at de seks tiltalte brødrene i Rasool-saken hadde merkeklær og sko til en verdi av nær 1 million kroner.

Innkjøper og daglig leder av Coma-butikkene i Norge Andreas Abelhaug går for å være den i Norge som kan mest om merkelær fra Versace, Armani, Dolce&Gabbana og Roberto Cavalli.

For halvannet år siden sa han ja til å vurdere verdien på klærne som politiet beslagla under en razzia hjemme hos brødrene, som sammen med foreldre, to ekskoner, en kone og en svigermor er tiltalt for heleri av vel 13 millioner kroner.

I Oslo tingrett tirsdag anslo Abelhaug verdien av de vel 40 plaggene til 980.000 kroner, med forbehold om at det er fullpris i Norge og at klærne kan være kjøpt rimeligere i Europa, via nettet eller på salg her i landet.

- Jeg synes det var et noe spesielt, men spennende oppdrag, også for å teste meg selv. Jeg har aldri vært oppnevnt som sakkyndig moteekspert får, sier Abelhaug til Dagsavisen.

Statsadvokaten har tidligere hevdet at eldstebror Ghulam Abbas alene hadde moteklær for 120 000 kroner. Abbas var uenig i dette i retten, og fortalte at han kjøpte mye klær på salg, blant annet i Brasil og på vei til og fra landet.

Rasool-saken er nå inne i sin tredje måned.

(NTB)