Rasool-familie siktet for hvitvasking av 10 millioner

Seks brødre, deres foreldre, to av brødrenes ekskoner, en nåværende kone og en svigermor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har siktet Rasool-familien for hvitvasking av over ti millioner kroner.

Tolv personer er til nå siktet i saken: Seks brødre fra 21 år og oppover, deres foreldre, to av brødrenes ekskoner, en nåværende kone og en svigermor.

Foreldrene og deres seks sønner er tildelt sentrale roller i rettssaken som starter 6. oktober. Saken vil ta to og en halv måned, fram til 18. desember, skriver Dagsavisen.

Alle ble pågrepet og arrestert under politiets gjengaksjon på Furuset i Oslo i mai fjor, også kalt Operasjon Nemesis.

- Helerisiktelsen mot foreldrene har vokst. Etterforskningen har vist at begge har vært mer aktivt involvert i virksomheten, enn vi først trodde, sier politiadvokat Olav Hovstad i Oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet til Dagsavisen.

Faren i Rasool-familien er siktet for hvitvasking av to millioner kroner, moren for 1,1 millioner kroner, mens deres to eldste sønner er siktet for heleri av henholdsvis 6 millioner og 3,5 millioner kriminelle kroner. Politiet mener at foreldrenes heleriandel er investert i Rasool-familiens hus i Pakistan.

Politiet baserer sine beregninger på søk i valutaregisteret, innskudd på kontoer, beslag i penger, biler og fast eiendom.

(NTB)

TOK STOLEN: Denne massasjestolen var blant tingene som ble beslaglagt da politiet gikk til aksjon under «Operasjon Nemesis» 9. mai i fjor. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TOK STOLEN: Denne massasjestolen var blant tingene som ble beslaglagt da politiet gikk til aksjon under «Operasjon Nemesis» 9. mai i fjor. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer