Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasool-familien nektet skyld på nytt

Ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett i dag.

>SIKKERHET: 
Politiet er på plass i Borgarting lagmannsrett der ankesaken mot fem brødre i Rasool-familien, deres to foreldre og en av brødrenes kone startet tirsdag. Tiltalen omfatter blant annet grovt heleri og organisert kriminalitet. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
>SIKKERHET: Politiet er på plass i Borgarting lagmannsrett der ankesaken mot fem brødre i Rasool-familien, deres to foreldre og en av brødrenes kone startet tirsdag. Tiltalen omfatter blant annet grovt heleri og organisert kriminalitet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Alle de åtte medlemmene i Rasool-familien nektet skyld for grovt heleri da ankesaken mot dem startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Resultatet av Oslo-politiets lange etterforskning mot de seks brødrene og foreldrene deres resulterte i fengsel og noen frifinnelser da saken ble avsluttet i Oslo tingrett i vår. Da ankesaken startet, nektet alle de åtte familiemedlemmene skyld etter tiltalen, med unntak for ett punkt om dokumentforfalskning.

Fem av brødrene, foreldrene og ektefellen til den siste av brødrene som sitter fengslet i Brasil, sitter på tiltalebenken i ankesaken.

Alle avviste at penger til klær, biler og dyre klokker ble betalt med penger som stammet fra kriminell virksomhet.

For den ene av de tiltalte, Zahid Rasool (30), tok opplesingen av den omfangsrike tiltalen over en halv time og omfattet heleri etter utpressing, eiendomsinvesteringer i Brasil og Pakistan, kjøp av Rolex-klokker for 170.000 kroner, anskaffelse av en rekke biler og kjøp av dyre klær. Alt ble kjøpt for det aktor Per Håkon Sand beskrev som «penger han hadde i hende».

På lik linje med resten av familiemedlemmene nektet også 30-åringen straffskyld.

Det er satt av ti uker til saken, som etter planen skal avsluttes 27. november.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media