- Rasool forhåndsdømt

Shahid Rasools forsvarer krever frifinnelse for sin klient på alle så nær som fem mindre punkter i en av tidenes mest omfattende straffesaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shahid Rasool og Mudsir Ali står tiltalt for vel 120 tiltalepunkter, og etter vel fem måneders hovedforhandling skal saken avsluttes denne uka.

- Jeg startet i januar med å si at denne saken gikk av sporet allerede tidlig i etterforskningen. Og jeg fastholder at den er av sporet, sa advokat Fridtjof Feydt under avslutningen av sin prosedyre i Oslo byrett i går.

Tegneserier

- Jeg oppfatter Shahid Rasool som temmelig forhåndsdømt. Han er plassert som det personifiserte onde, til og med i tegneseriene i Aftenposten. Rasool ber ikke om mildhet, men om rettferdighet, sa Feydt.

Videre gikk Feydt til angrep på aktoratets påstand om at de tiltalte sto sentralt i et gjengmiljø som hadde klare likhetstrekk med organisert kriminalitet.

Får synse

- Aktor må gjerne få lov til å synse om gjengkriminalitet, men det må legges fakta på bordet. Det er helt åpenbart at Rasool har vært i et miljø, slik de fleste av oss er. Men det er langt derfra til å slutte at det er et kriminelt miljø.

Aktoratet har lagt ned påstand om 12 års fengsel og fem års sikring. Dom faller før midten av juli.