- Rasshøl, idiot og apekatt

- Dette beklager jeg på det sterkeste, sier Ap\'s Yousuf Gilani. Han er anklaget for valgfusk, nå krever han nyvalg i Drammen. Yousuf svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ap-politikeren Yousuf Gilani frykter ikke omvalg i Drammen.  

- Jeg tror jeg kommer til å få like mange stemmer. Til og med enda flere, sier han til Dagbladet.no.

Tidligere i dag ble det klart at politiet i Drammen har startet etterforskning av påstandene om at personer i rusmiljøet i Drammen skal ha blitt tilbudt penger for å stemme på Arbeiderpartiet og Yousuf Gilani ved årets lokalvalg i Drammen.

Dersom det har foregått kjøp av stemmer i Drammen, kan det i ytterste konsekvens føre til at det må avholdes omvalg der, sier kommunalminister Åslaug Haga (Sp). 

- Apekatt  

Nå vil også Gilani gjerne ha omvalg.

- Etter all denne skittkastingen er det mange som tviler på at valget har vært rettferdig og rent. Vi kan ikke leve med denne tvilen, sier Gilani.

Tidligere i dag mistet Gilani besinnelsen på P4 i kveld og kalte høyrepolitiker Terje Menkerud for apekatt, idiot og rasshøl, etter at Menkerud i dag tidlig rapporterte til kommunen om at Gilani hadde forsøkt å påvirke velgere til å stemme Ap. Det skriver Drammens Tidende.

FRYKTER IKKE OMVALG:- Jeg tror jeg kommer til å få like mange stemmer. Til og med enda flere, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Foto: TORBJØRN GRØNNING
FRYKTER IKKE OMVALG:- Jeg tror jeg kommer til å få like mange stemmer. Til og med enda flere, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

I et radiointervju med Katrine Berg Tollefsen utbasunerer Gilani følgende salve:

- Det er provoserende, og det gjør meg fly forbannet! Det er bare påstander, og jeg skal ikke ha det her hengende på navnet mitt...når sånne apekatter som Menkerud kommer og prøver å slå politisk mynt - kan han bare ryke og dra. For det her finner jeg meg ikke i. Han er faen til rasshøl, han idioten.

- P4 ringte meg klokken seks i dag morges - så da kom jeg med dette utbruddet. Jeg beklager dette på det sterkeste. Dette var ikke ment for offentligheten, sier Gilani til Dagbladet.no.  

Hør hele intervjuet her!

I løpet av uken regner politiet med at de vil ha funnet ut om det har foregått noe straffbart. Gilani gikk onsdag kveld til politiet og anmeldte tilfeller av stemmekjøp i hans navn.

- Dette går ut over mitt gode navn og rykte, sier Gilani. Han sier til Dagbladet.no at dette er den skitneste valgkampen han noensinne har vært med på.

- Jeg slåss for mitt politiske liv, sier Gilani.

- Rasshøl, idiot og apekatt