Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasstedet erklært trygt nok - Bergensbanen repareres

.. men åpner ikke før tidligst i morgen ettermiddag.

STENGT - IGJEN: Bergensbanen er stengt - denne gangen etter steinras. Tiidligere i høst (bildet) skapte flom ved Bolstadøyri problemer slik at Bergensbanen også da måtte stenges. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix
STENGT - IGJEN: Bergensbanen er stengt - denne gangen etter steinras. Tiidligere i høst (bildet) skapte flom ved Bolstadøyri problemer slik at Bergensbanen også da måtte stenges. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En geolog i helikopter har i dag vært inne i det bratte og utsatte området hvor et stein- og jordras igår sperret Bergensbanen ved Dalekvam. Det forteller Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket.

- Vi har ikke fått rapporten hans ennå, men geologen har frigitt området. Det vil si at vi får lov å dra ut dit og reparere det som er ødelagt av raset, sier Aagesen til Dagbladet.

- Ikke før tolv Hun forteller at Jernbaneverkets folk på grunn av sikkerheten ikke har kunnet gå i gang med reparasjonene før nå i ettermiddag, men at arbeidet bare pågikk fram til det ble mørkt.

- Vi kan bare jobbe når det er dagslys, så vi starter igjen i morgen klokka ni.

Jernbaneverket håper å kunne åpne i morgen, men det skjer i så fall ikke før utpå ettermiddagen.

- Det blir ikke før klokka tolv, sier Ragnhild Aagesen.

I mellomtida frakter NSB passasjerer med buss.

Ikke personskader Skinnegangen, strømføringsanlegget og rasvarslingsanlegget ble alle skadet av raset, og må settes i stand før hele Bergensbanen på nytt kan tas i bruk for passasjerer.

I følge Hordaland politidistrikt var det «relativt store steiner» blant massene som falt ned på skinnegangen.

Ingen kom til skade under raset, og det er heller ikke meldt om skader på tog eller biler.