Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasta-Sunniva ny TV-prest

BERGEN (Dagbladet): Sunniva Gylver er bare 29, og har ikke rukket å praktisere som prest i mer enn åtte måneder. Nå er hun hentet til TV 2 som «barprest» i programmet «Nåde den som tror».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige runde av serien var hun selv intervjuobjekt i baksetet i TV 2-taxien. Da gjorde hun så sterkt inntrykk på «taxisjåfør» Espen Sletner at han tilbød henne jobb da prest Per Anders Nordengen fikk andre oppgaver.

- Jeg tror ikke at det går an å omvende folk via TV-skjermen. Jeg tenker med gru på en del eksempler fra amerikansk TV. Men, det hadde vært fint om man med «Nåde den som tror» kunne gi folk et påskudd til å snakke om de store spørsmål i livet. Det er selve intensjonen med programmet, sier presten, som både har rastahår og et tosifret antall ringer i ørene.

Stolt av bispen

Det er nesten unaturlig å ikke ta opp motstanden mot kvinnelige prester med Sunniva. Og jenta lyser opp når emnet kommer opp.

- Biskop Bondevik er i slekt med min mor. Jeg synes han er modig. Hans nye ja til kvinnelige prester har sendt et signal til meg og mange andre om hvor viktig det er at folk går nye runder med seg sjøl med hensyn til både tro og bibelspørsmål, sier Sunniva og flytter på rastaflettene.

Sjøl har hun ikke møtt de mest ihuga kvinneprestmotstanderne, siden hun praktiserer i Røa og Voksen menighet, men forstår de kvinneprestene som tar skarpt igjen etter skarpe angrep.

Gikk til topps

Sunniva sa ikke ja til tilbudet fra Espen Sletner og TV 2 før hun hadde forhørt seg med sine overordnede. For det er en uvanlig presterolle hun skal innta; noen ganger fra en barkrakk, andre ganger i drosjekø eller andre steder der folk møtes på seine kvelder og netter.

- Jeg forhørte meg helt til topps.

- Åh ...

- Ja, med alle overordnede, sier Sunniva.

- Jeg har møtt veldig positive holdninger, men jeg er så ny og fersk at de ville ta vare på meg. Det blir en grensegang. Jeg skal holde meg innenfor det akseptable. Det blir en utfordring å få det til. Jeg har fått oppbacking av biskopen.

- Du føler deg vel i Den norske Kirken?

- Javisst! Jeg håper jeg har et langt liv foran meg i Kirken. Og jeg har lite til overs for å harselere med andres meninger og overbevisning. Uenighet må vi akseptere, slutter Norges trolig eneste «rasta»-prest.