Raste mot lederen - kastet ut

Øyvind Klementsen (60) holdt hyllestskål for FNB-leder Trym Aafløy. Etterpå ble han kastet ut av partiets valgvake, og anklaget lederen for å være diktatorisk.

KONFRONTASJON: Øyvind Klementsen (60) holdt hyllestskål for Folkeaksjonen nei til mer bompenger-leder Trym Aafløy. Etterpå ble han kastet ut fra partiets valgvake, og raste mot lederen. Reporter: Trym Mogen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Øyvind Klementsen (60), medlem i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Bergen, raste mot eget parti og partiets leder på FNBs valgvake mandag kveld.

Klokka 21.00 tikket det inn det som var svært gode resultater for FNB basert på forhåndsstemmene og forskjellige prognoser. De ligger an til en oppslutning på 18 prosent, og kan med det avgjøre hvem som skal styre Bergen de neste fire åra.

Kort tid etterpå, med hele Presse-Norge til stede, reiste Klementsen seg opp foran i lokalet.

Skål

Av full hals sang Klementsen: «La dette få være Trymmen sin skål!», med henvisning til leder Trym Aafløy. Aafløy selv gjorde intervjuer med journalister på tidspunktet.

Over en time etterpå, rundt 22.10 mandag, skjedde imidlertid opptrinnet som brått snudde den gode stemningen på FNBs valgvake.

På gangen utenfor selve vaken, var Klemetsen i full konfrontasjon med flere andre medlemmer av FNB. Han hevdet da at han var blitt kastet ut og bedt om å forlate valgvaken av Aafløy selv etter skålen, på tross av at han var invitert til arrangementet og er medlem av folkeaksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer