Raste mot politi-frifinnelse

Flere hundre innbyggere i New York protesterte i dag mot frifinnelsen av fire hvite politimenn. Politimennene var tiltalt for drap på den ubevæpnede afrikanske innvandreren Amadou Diallo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av de omlag 500 demonstrantene ropte «skyt politiet», andre ropte «drapsmenn, drapsmenn».

- Det er noen som tror at saken ble avsluttet med gårsdagens rettsavgjørelse. Egentlig begynte saken i går, sa borgerretighetsaktivisten Al Sharpton.

De fire hvite politimennene som var tiltalt for drap på den ubevæpnede afrikanske innvandreren Amadou Diallo, ble blankt frikjent av juryen på alle punkter.

Diallo fra Guinea ble drept i vestibylen i boligblokken der han bodde 4. februar i fjor. De fire sivilkledde politimennene avfyrte til sammen 41 skudd mot 22-åringen. Diallo ble truffet av 19 skudd.

Politifolkene forklarte at de skjøt i selvforsvar, fordi de trodde Diallo grep etter våpen. De forsto for sent at det var sin egen lommebok han hadde tatt etter.

Juryen, som besto av fire svarte kvinner, to hvite kvinner og seks hvite menn, frikjente de fire politifolkene ikke bare for overlagt drap, men også for fem andre tiltalepunkter, blant dem uaktsomt drap.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

ARRESTERT: Flere av demonstrantene ble arrestert av politiet.