Raste ned i vekt på fem måneder

Stephanie (25) hadde gått opp i vekt siden tenåra og slet med overspising. Så fant hun slankemetoden som passet for henne. På en sunn og god måte, og med svært enkle grep, fikk hun kroppen hun alltid hadde ønsket seg.

SUNN SLANKING: 25-åringen var opptatt av å gå ned i vekt på en sunn måte. Hun spiser sunt og godt, og holder seg mye fysisk aktiv. Foto: Jam Press.
SUNN SLANKING: 25-åringen var opptatt av å gå ned i vekt på en sunn måte. Hun spiser sunt og godt, og holder seg mye fysisk aktiv. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kunne ikke gå opp trapper uten å bli andpusten, og jeg er bare i 20-åra. Det var på tide å ta tak.

Det sier Stephanie Neto (25) til nyhetsbyrået Jam Press.

Hun har det siste halvåret gått gjennom en helomvending - fra å være slapp og i dårlig form, til å bli sprek, slank og betraktelig mye gladere, skal vi tro henne selv.

- Det beste med det hele er at jeg fortsatt unner meg kosemat og snacks, sier hun til nyhetsbyrået.

Nå har 25-åringen tatt til sosiale medier for å dele hemmeligheten med sine følgere.

Les om Netos kosthold lenger ned i saken.

Sleit lenge med vekta

Neto hadde slitt med vektproblemer siden hun var i midten av tenåra. Etter at hun mistet sin far i februar 2020, fant hun også trøst i overspising, forteller hun åpent og ærlig på sin Instagram.

Hun hadde også nokså «drøye» drikkevaner, og festet mye, skriver hun i en bildepost. Dette hjalp ikke på vekta, kommenterer hun.

Etter hvert ble Neto så slapp og sliten at hun ikke orket noen ting. Det gikk opp for henne at det var på tide å ta tak:

- Jeg følte at jeg hadde mistet meg selv fullstendig. Jeg var dårlig både psykisk og fysisk, sier hun til Jam.

Neto forteller om en episode hvor hun var på en restaurant med familien, hvor nabobordet stirret og snakket høylytt om kroppen hennes. Dette var for 25-åringen svært sårende, men samtidig en wake up-call. Hun bestemte seg for å gjøre en endring.

Gikk ned i vekt

Tidligere hadde Neto prøvd ulike metoder for å fjerne det overflødige fettet på kroppen: Hun kuttet ut karbohydrater og trente uendelig med cardio - men til ingen nytte. Det var ikke en metode som fungerte for henne.

I et nytt forsøk på å revidere livsstilen, bestemte hun seg for å endre kostholder og lage seg en treningsplan.

25-åringen droppet godteri og meldte seg inn på treningssenter. Det tok ikke lange tida før Neto så endringer - både på vekta og i humøret sitt. Det ga mersmak.

Går viralt

Neto har nylig gått viralt med en video på TikTok hvor hun viser seg selv før og etter den store vektnedgangen.

Klippet viser Neto med hoppetau for fem år siden - og i dag:

Kommentarfeltet er i fyr og flamme etter publiseringen:

«WOW, stå på, jente!», skriver en følger. «Du er vakker uansett, men veldig godt jobbet», skriver en annen.

Flere spør etter tips og triks for å klare det samme, og mange roser den nå svært aktive 25-åringen.

Kostholdsplan

Neto forteller til Jam Press at hun har byttet ut tidligere matvaner med havregrynsgrøt, frukt, grønnsaker, laks og ris.

Hun er likevel fortsatt opptatt av å kunne unne seg noe godt: Til snacks spiser hun fortsatt is og sjokolade - men i sunnere varianter, sier hun.

Neto teller ikke kalorier, men passer på å spise helt greie porsjoner med mat. Hun tar nokså små porsjoner ved første servering.

Unner seg kosemat

Neto sier hun fortsatt er glad i takeaway og kosemat. Hun har imidlertid utviklet et personlig system som hun sverger til: Nemlig 80/20-modellen.

Modellen går ut på at 80 prosent av Netos kosthold skal være hjemmelaget, sunn mat, mens 20 prosent kan være takeaway eller annen snacks. Den nå treningsglade jenta røper at hun spiser mye mer enn før, men at hun likevel har rast i vekt grunnet treningen. Nå har hun imidlertid funnet en sunn idealvekt å ligge på, som passer henne.

Neto forteller at hun prøver å gå 10 000 skritt hver dag - og at hun trener styrke opptil fire ganger i uka.

På Instagram og TikTok deler hun daglig treningstips til sine flere tusen følgere. Der forteller hun også at hun spiser tre måltider om dagen, og drikker med måte.

25-åringen har i dag et sunt forhold til vektnedgang, mat og trening. Til Jam Press sier hun at hun er glad for jobben hun har lagt ned, og resultatene det har brakt med seg. Hun sier til Jam at hun aldri hadde trodd hun skulle klare å kurere sin mentale helse ved trening. Det målet er likevel oppnådd - og den unge kvinnen føler seg fantastisk både innvendig og utvendig, skriver Jam.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer