Raste over rullebanen på tre sekunder

Video viser ulykkesflyets siste sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at det er sannsynlig at piloten i det brasilianske ulykkesflyet fra Tam Airlines forsøkte å avbryte landingen, melder CNN. Ulykken som skjedde i går, kan ha tatt livet av over 200 personer.

Nå er det dukket opp nye videobilder som understøtter denne teorien. På bildene ser det ut som at flyet kjører langs rullebanen, som er kritisert for å være alt for kort, med en mye større hastighet enn lignende fly vanligvis har.

Kjørte fort

Marco Bolo, styreleder i Tam Airlines, bekrefter at ingen av de 186 passasjerene i flyet overlevde krasjet, ifølge BBC. Over 160 personer er funnet inne i det utbrente flyet, men få er foreløpig formelt identifisert.

Flere personer på bakken der flyet landet, omkom også i ulykken. Blant dem var tre arbeidere som jobbet i Tam-bygningen som flyet kjørte inn i. Fem arbeidere er fremdeles savnet etter ulykken.

Nå jobber brasilianske myndigheter på spreng med å undersøke årsaken til dødsulykken. Myndighetene ble tidlig kritisert for å ikke ha utbedret rullebanen, som er kortere enn anbefalt. Alt vannet som hadde samlet seg på rullebanen i det kraftige regnet, var heller ikke helt drenert bort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer