California Highway 1

Raste ut i havet

En del av den naturskjønne veien ved Big Sur kollapset i vinterværet.

ØDELEGGELSER: En vinterstrom i California skaper problemer for hovedveien. Flere steder er det store ødeleggelser. Video: Monterey County Sheriff's Office. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En strekning av den kjente riksveien Highway 1 langs California-kysten ble forrige uke vasket ut i havet etter en vinterstorm, som brakte med seg tunge regn- og snømengder.

Den lokale samferdselsmyndigheten Caltrans uttalte fredag at løse landmasser fra åssiden over veistrekningen skal ha overveldet drenerings-infrastrukturen, og dratt med seg en del av veien ved Rat Creek, om lag 24 kilometer fra Big Sur.

Ødeleggelsene ble oppdaget torsdag ettermiddag av lokale vedlikeholdsmannskaper. Ingen skal ha kjørt på veistrekningen da den ga etter, ifølge Insider.

- Spesielt utsatt

Patruljeoffiser John Yearce var ifølge CNN blant dem som oppdaget de første ødeleggelsene torsdag ettermiddag. Han forteller til kanalen at han ble værende på stedet ut vakta for å ivareta trafikksikkerheten.

Da Yearce kom tilbake med representanter fra Caltrans tidlig neste morgen, var veistrekningen rast sammen i begge kjøreretninger.

- Denne veien er spesielt utsatt. Vi har bygget en vei helt på kanten av kontinentet, og vi har krefter i åssiden og havet som alltid er i spill, sier talsperson for Caltrans, Kevin Drabinski, til New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer