RASTE UTFOR: En mann i 30-årene måtte reddes opp av et redningshelikopter etter at han kjørte sin SUV utfor kanten ved det populære utkikkspunktet Fjellstua i Ålesund. Ned til sentrum er det rundt 130 meter, og bilen stoppet like ovenfor et stup. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
RASTE UTFOR: En mann i 30-årene måtte reddes opp av et redningshelikopter etter at han kjørte sin SUV utfor kanten ved det populære utkikkspunktet Fjellstua i Ålesund. Ned til sentrum er det rundt 130 meter, og bilen stoppet like ovenfor et stup. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

Raste utfor byfjellet i Ålesund i SUV

Dramatisk redningsaksjon i Ålesund

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Like før klokken 23.00 i går kveld hørte folk som bor ved foten av byfjellet i Ålesund sentrum et rop om hjelp.
De fikk etter hvert verbal kontakt med en mann i 30-årene som ropte at han var skadet og lå oppe i fjellet, like ovenfor et stup.

Utkikkspunkt Politiet ble varslet, men det mannen oppe i fjellet ikke opplyste om, var at han hadde kjørt utfor fjellet i en bil, like ved det populære utkikkspunktet Fjellstua som ligger rundt 130 meter over bysentrum.

Stoppet ved stup Mannen hadde kjørt utfor fjellkanten like ved stedet der de 418 trappene går ned til bysentrum.

Der hadde han tatt med seg gjerdet før den store SUV-en fortsatte sin ville ferd flere titalls meter ned fjellsiden.

Omtrent halvveis ned til sentrum gikk ferden før noen store trær stoppet bilen. Da lå den kun få meter fra et stup som går rett ned i gaten nedenfor.

Kastet ut av bilen - Det ble jo etter hvert klart at det var snakk om ei trafikkulykke, og at det lå en bil der nede.

- Da vi fikk mannskapene ned til mannen, lå han skadd utenfor bilen, sier innsatsleder Sindre Molnes ved Sunnmøre politikammer til Dagbladet.

Dramatisk aksjon Det var et vanskelig oppdrag redningsmannskapene måtte utføre i den bratte fjellsiden.

Mørket gjorde sitt til at det ble vanskelig å arbeide seg ned til mannen. Derfor ble redningsskøyta Emma Dyvi bedt om å lyse opp i fjellet fra sin posisjon på fjorden nedenfor.

Molnes sier det var en vanskelig redningsaksjon.

- Det er svært bratt og ulendt terreng å bevege seg i. Mannskapene fra Ålesund brannvesen og ambulansepersonellet måtte rappellere seg ned til ham iført seler og utførte en fabelaktig innsats. De fikk lokalisert mannen og sikret bilen.

Redningshelikopter - Det ble etter hvert klart at det ville bli både vanskelig og farlig å evakuere ham opp fjellet. Derfor ble Hovedredningssentralen for Sør-Norge bedt om å bistå med et redningshelikopter. Dette kom fram til stedet rundt 00.40 og firte ned en reddningsmann til den skadde. De fikk mannen opp og fløy ham til sykehuset i Ålesund, sier Molnes.

- Var mannen hardt skadd?

- Det er vanskelig å si, men en må nok regne med at han har fått tøff medfart.

- Kunne bilen fortsatt ned i bebyggelsen nedenfor?

HØYT: Her startet den ville ferden til mannen i 30-årene. SUV-en han kjørte stoppet ved et stup, flere titalls meter nede i fjellsiden. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
HØYT: Her startet den ville ferden til mannen i 30-årene. SUV-en han kjørte stoppet ved et stup, flere titalls meter nede i fjellsiden. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

- Det er lite trolig. Bilen ble stoppet av noen solide trær.

Etterforskes Mannskaper fra Ålesund brannvesen sikret i natt bilen.

Den vil først bli tatt opp når dagslyset kommer og når politiet har fått startet sitt arbeid på ulykkesstedet.

- Bilen er ikke synlig der den ligger, men ferden ned til der den stoppet har vært tøff. Alle bildelene som ligger nedover fjellet vitner om det, sier Sindre Molnes.

REDDET: Her blir mannen heist om bord i redningshelikopteret før han ble fraktet til sykehuset i Ålesund. Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
REDDET: Her blir mannen heist om bord i redningshelikopteret før han ble fraktet til sykehuset i Ålesund. Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer