Ratko Mladic leter etter norsk offiser

Ønsker å komme i kontakt med vitne i krigsforbrytersaken.

<strong> VITNE:</strong>  Ratko Mladic prøver å spore opp en norsk offiser. Foto: Jerome Delay / AP
VITNE: Ratko Mladic prøver å spore opp en norsk offiser. Foto: Jerome Delay / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere bosnisk-serbiske hærsjefen Ratko Mladic prøver å spore opp en norsk offiser for å få ham til å komme til Haag for å vitne i krigsforbrytersaken mot seg.

Forsvareren til Mladic, Dragan Ivetic, har sendt en forespørsel til norske myndigheter for å få hjelp til å finne den norske offiseren. «Vi ønsker å intervjue ham om FN-granskningen av bombingen av torget Markale i Sarajevo i 1995», heter det i henvendelsen fra Ivetic, ifølge ABC Nyheter.

Nettstedet har fått delvis innsyn i «dokumenter fra Utenriksdepartementet» hvor det framgår at norske myndigheter bistår Mladic i å spore opp den ikke navngitte offiseren.

- Jeg kan ikke bekrefte eller benekte at offiseren vil vitne for Mladic, sier Dragan Ivetic, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Blant tiltalepunktene mot Mladic er den 44 måneder lange beleiringen og beskytningen av Bosnias hovedstad Sarajevo, da kostet 10.000 mennesker livet, og massakren i Srebrenica, da mer enn 8.000 gutter og menn ble drept.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer