Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ratko Mladic leter etter norsk offiser

Ønsker å komme i kontakt med vitne i krigsforbrytersaken.

 VITNE:  Ratko Mladic prøver å spore opp en norsk offiser. Foto: Jerome Delay / AP
VITNE: Ratko Mladic prøver å spore opp en norsk offiser. Foto: Jerome Delay / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere bosnisk-serbiske hærsjefen Ratko Mladic prøver å spore opp en norsk offiser for å få ham til å komme til Haag for å vitne i krigsforbrytersaken mot seg.

Forsvareren til Mladic, Dragan Ivetic, har sendt en forespørsel til norske myndigheter for å få hjelp til å finne den norske offiseren. «Vi ønsker å intervjue ham om FN-granskningen av bombingen av torget Markale i Sarajevo i 1995», heter det i henvendelsen fra Ivetic, ifølge ABC Nyheter.

Nettstedet har fått delvis innsyn i «dokumenter fra Utenriksdepartementet» hvor det framgår at norske myndigheter bistår Mladic i å spore opp den ikke navngitte offiseren.

- Jeg kan ikke bekrefte eller benekte at offiseren vil vitne for Mladic, sier Dragan Ivetic, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Blant tiltalepunktene mot Mladic er den 44 måneder lange beleiringen og beskytningen av Bosnias hovedstad Sarajevo, da kostet 10.000 mennesker livet, og massakren i Srebrenica, da mer enn 8.000 gutter og menn ble drept.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling