Råtne hus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Folkemuseet på Bygdøy i Oslo er i dårlig forfatning, skal vi tro en rapport museet har fått utarbeidet og som Dagsavisen har offentliggjort. Det er råte i de mange husene, og det trengs et skikkelig vedlikeholdsprogram for å redde de verdifulle bygningene fra hele vårt land. Det er her snakk om et museum som spiller en vesentlig rolle for vårt nasjonale samhold. Ja, med den regionalisering av alle riksinstitusjoner som nå skjer, er Folkemuseet snart enestående som byggestein i den norske nasjonalismen.
  • Nå viser det seg at Kulturdepartementet ikke har satt av midler til vedlikehold, og det med god grunn: Museet selv har ikke ført det opp som prioritert oppgave. Men hvis det er så ille som rapporten gir uttrykk for, bør nok museumsledelsen gi reparasjonsarbeider høyere prioritet i museets virksomhet. Det er de gamle bygningene som gjør Folkemuseet til den riksinstitusjon det er. Å ta vare på dem må være museets fremste oppgave.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer