Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Råtten arv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Plastkanner fylt med vann dingler rundt husnovene på Folkemuseet i Oslo. De er der for å holde presenninger på plass over råtne tak. En markspist stall er blitt midlertidig avstivet innvendig, og et seterfjøs har i nøden fått aluminium over torvtaket. Bygningene på friluftsmuseet, som rommer sentrale deler av vår kulturarv, er i ferd med å råtne bort. Det har sin pris å forsømme vedlikeholdet i årevis.
  • De har vært klar over det lenge, både museumsledelsen og Kulturdepartementet. Men gang på gang har museet fått nei til ekstrabevilgninger. Direktør Olav Aaraas har rett i at dette er flaut. Et land som Norge bør ha råd til å holde sin kulturarv ved like. Selvsagt bør museet også forsøke å få private sponsorer eller faddere til bygningene, men hovedansvaret er likevel statens. Men der i gården virker det som om penger til kultur sitter ekstra langt inne.
Hele Norges coronakart