Råtten juss på Rivieraen

PARIS (Dagbladet): Statsadvokaten i Nice vil til bunns i ryktene om råtne dommere på Rivieraen. Etter at USA innvilget politisk asyl til Karim Kamal, som anklager dommere og politimenn for pedofile overgrep mot sin datter, vil statsadvokaten ha saken åpnet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karim Kamal, 39, har i årevis kjempet mot dommerstanden i Nice, som han beskylder for pedofili og korrupsjon. Kamal hevder at datteren Lauriane, 12, ble misbrukt som liten av en pedofiliring med både dommere og politifolk som medlemmer.

Statsadvokat Eric de Montgolfier har allerede tatt de første skrittene for å åpne saken igjen.

- Jeg vil at mistanken om pedofili blant dommerne i Nice skal opphøre. Enten er den sann og da må enhver stå til rette for det han har gjort, eller så må den få en ende, sier Montgolfier.

Eksepsjonelt

Det er helt eksepsjonelt at Kamal har fått politisk asyl. Men saken er spesiell. Mens de ennå bodde sammen, anklaget Kamal sin kone Marie-Pierre Guyot for å ha latt medlemmene i pedofiliringen begå seksuelle overgrep mot Lauriane i sine sexleker. Jenta var da tre år.

Lauriane betrodde seg om voldtektene til en psykolog. Likevel kom Kamal ingen vei med rettslige forfølgelser, fordi kona hadde høyt plasserte beskyttere.

I 1994 flyktet Kamal med Lauriane til USA. Trass i protester fra sosialverger både i USA og Frankrike kom mora og hentet datteren ved hjelp av franske politimenn. I dag har Lauriane ingen kontakt med pappaen.

Kamal har kjempet en vanskelig kamp mot amerikanske immigrasjonsmyndigheter som mente at en fransk statsborger ikke trengte politisk asyl.

Vendetta

Los Angeles-rettens avgjørelse er helt unik. Dommerne mener Kamal er offer for en juridisk «vendetta» og kritiserer måten franske myndigheter hjalp Laurianes mor på i 1994.

Den amerikanske avgjørelsen er en diplomatisk ørefik til Frankrike. Den blir ikke kommentert.

- Jeg takker det amerikanske rettssystemet på vegne av alle barn som lider på jorda, sier Kamal. Han kan nå reise til Europa der han vil vitne om saken. Men han vil først ta ut nytt søksmål mot dem han mener har begått overgrepene og tvunget ham i eksil.

Eric de Montgolfier venter ikke på det. Han handler. Den energiske statsadvokaten har allerede fått dommerne i Nice mot seg ved å sikte forhørsdommer Jean-Paul Renard for misbruk av administrative opplysninger, som han brukte i Frimurerlosjen. Mange av dommerne i Nice er frimurere.

- Man forsøker å framstille meg som manipulator og pedofil, sier Renard. Saken forverrer dommernes allerede råtne rykte i Nice.