Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rattpromille på 3,22

Sjåføren på avrusning - og slipper fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjøringen var så vinglete at den vakte forferdelse hos andre trafikanter og varsling til politiet. Den kvinnelige sjåføren var sørpe full da politiet kom på døra like etter kjøreturen, og blodprøven viste en promille på 3,22 med alle sikkerhetsmarginer trukket fra.

Allikevel slipper den 40 år gamle kvinnen fengselsstraff. Skien og Porsgrunn byrett fulgte forslaget fra påtalemyndighetene om at kvinnen isteden gjennomfører et ettårig rehabiliteringsprogram i regi av Telemark friomsorgskontor, melder ta.no. Dersom kvinnen sluntrer unna tørrleggingen, må hun sone 45 dager.

Bare tre år

Retten har lagt vekt på at kvinnen var i en vanskelig livssituasjon som aleinemor til to barn. Derfor er inndragningen av førerkortet begrenset til tre år.

Kjøringen skjedde om natten i oktober i fjor. I tillegg til kontrollert rehabilitering, ble kvinnen idømt en bot på 15.000 kroner.