Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raxxe fakket drapsmistenkt

- Det fører og hund presterte, kan bare beskrives med ett ord: Utrolig. Slik omtaler politiet oppsporingen av den drapssiktede mannen, seks kilometer ut til Østmarka i går. 39-åringen ble pågrepet etter en to timer lang flukt til skogs, av hunden Raxxe (4).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen er siktet for å ha stått bak drapet på en 38-årig mann på Torshov i Oslo natt til lørdag.

Raxxe tar æren

Han hadde søkt tilflukt hjemme hos sin mor, der politiet fant ham tidlig i går morges. Da mannen fikk øye på politiet, hoppet han ut av vinduet og stakk til skogs. Politihunden Raxxe fikk teften av rømlingen og løste saken på egen hånd.

- Hunden mistet ikke sporet en eneste gang, til tross for sinnssykt vanskelige forhold. Uten denne utrolige prestasjonen hadde vi ikke funnet personen vi lette etter, sier leder Derek Strøm-Normann for hundetjenesten ved Oslo politidistrikt.

Lik i plast

39-åringen ble pågrepet etter at avdøde, en mann av utenlandsk opprinnelse, ble funnet i en bakgård ved Haarklous plass på Torshov. Liket lå ved et tørkestativ, pakket inn i plast.

Vitneforklaringer gjorde at politiet sirklet inn siktede kort tid etter at den drepte 38-åringen ble funnet.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Da Raxxe fant mannen, skal han ha vært totalt utslitt. Politihunden beit 39-åringen, som måtte innom legevakta for å få en sprøyte mot stivkrampe. Han avhøres i dag og blir framstilt for varetekt tidligst mandag morgen. Mannen er av nordafrikansk opprinnelse.

Obdusert

Den døde ble obdusert i går formiddag. Politiførstebetjent Anne-Karin Hannevold ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt ønsker ikke å si noe om dødsårsaken.

- Det vi vet med sikkerhet, er at vi står overfor et drap, sier Hannevold.

Kriminaltekniske undersøkelser pågår for fullt.

Siktede og den drepte er begge gamle kjenninger av politiet.

SUPERHUND: Lørdag morgen ble den drapsmistenkte mannen innhentet av Raxxe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media