- «Ray» har bodd i skogen i fem år - men kjenner verken sin egen alder eller etternavn

Nå ber politiet i Tyskland om hjelp til å identifisere «skoggutten» som dukket opp for ni måneder siden.

KJENNER DU RAY?: Politiet i Berlin lurer på om du kjenner denne gutten, som kaller seg Ray. Tysk politi har jobbet med mysteriumet i ni måneder uten å komme noen vei. Foto: AFP/Polizei/Scanpix
KJENNER DU RAY?: Politiet i Berlin lurer på om du kjenner denne gutten, som kaller seg Ray. Tysk politi har jobbet med mysteriumet i ni måneder uten å komme noen vei. Foto: AFP/Polizei/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nesten et år etter at han dukket opp her, er identiteten hans fremdeles et mysterium, sier Thomas Neuendorf i Berlin-politiet.

Tenåringsgutten har fortalt til politiet at han heter Ray og at har bodd i skogen i nærheten av Tyskland i fem år, skriver The Times.

Han har ikke vært i stand til - eller nektet - å oppgi etternavnet sitt.

Politiet er mistenksomme Han har fortalt at moren Doreen døde i en bilulykke da han var 12 år, og at faren Ryan og han har bodd i skogen sammen med han til han brått døde i August. Ray har ifølge Sky News fortalt politiet at han hadde begravd faren sin i et hull i skogen under noen steiner. Men Ray har ikke klart å forklare hvordan han døde. Tyske myndigheter har heller ikke funnet liket.

Politiet mener Ray er mellom 16 og 20 år gammel. Han er 180 cm høy, har mørkeblåndt hår og blå øyne. Han har flere arr i ansiktet som kan være fra en trafikkulykke eller liknende.

Politiet og sosialarbeidere mistenker at Rays historie er oppspinn og at motivene hans er suspekte. Thomas Neuendorf i Berlin-politiet reagerer på hvor lite interessert Ray er i å finne ut hvem han selv er.

- Det er noe rart med denne historien. Først snakket han bare engelsk, men det virker som at det ikke er morsmålet hans og at at han har lært det. Men ingen av våre spesialister har klart å slå fast hvor han kommer fra, sier Neuendorf.

Resultatløs etterforskning Men indikasjoner fra DNA-prøver tilsier at han trolig er fra Europa.

- Vi har etterforsket saken så godt mulig. Vi har sammenliknet DNA-et hans med internasjonale savnede-lister, kommet med informasjon til offentligheten, sendt fingeravtrykket hans rundt omkring i verden for å sjekke om han har vært involvert i noe. Men vi har ikke fått noen resultater, sier Neuendorf videre.

- Han har nå først etter heftige diskusjoner har han endelig gitt oss tillatelse til å frigjøre et bilde av ham, og vi etterlyser informasjon om hvem han er, sier Neuendorf.