Raya Kabirou(19 mnd) fikk så vidt hjelp i tide

Ikke alle vil være like heldige som henne. En million barn lider allerede av akutt underernæring, ifølge FNs barnefond UNICEF.

SULT:
19 måneder gamle Raya Kabirou sitter på fanget til bestemor på sykehuset i Mirrah i Zinder-regionen i Niger. Raya er ett av nærmere en million barn som lider av akutt underernæring i Sahel. På sykehuset får hun hjelp
Foto: UNICEF/ OlivierAsselin / Scanpix
SULT: 19 måneder gamle Raya Kabirou sitter på fanget til bestemor på sykehuset i Mirrah i Zinder-regionen i Niger. Raya er ett av nærmere en million barn som lider av akutt underernæring i Sahel. På sykehuset får hun hjelp Foto: UNICEF/ OlivierAsselin / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Et av de store problemene internasjonalt er at man ikke er enige om hva sult er. Når blir en sultkrise en hungerskatastrofe? spør førsteamanuensis Dan Banik ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo.

Derfor reagerer verden først når dødstallene øker og katastrofen er et faktum, selv om krisen har vært varslet lang tid i forveien, mener han.

- Vi er ekstremt opptatte av sensasjonelle kriser. Hungersnød er en slik krise. Men den kroniske sulten, som er et mye større problem, får liten oppmerksomhet, fastslår Banik, som har forsket på sult og sårbarhet i en årrekke.

Fortviler Tørken i Sahel, et belte som strekker seg langs bredden av Sahara tvers over Afrika, kan bli beretningen om en slik varslet katastrofe. Hjelpeorganisasjonene fortviler: I månedsvis har de ropt varsku om sultkrisen som er under oppseiling. 15 millioner mennesker kan bli rammet av hungerskatastrofe innen sommeren.

- Det er helt uakseptabelt at vi står og ser på at millioner av mennesker er på vei inn i en sultkatastrofe når vi vet at den kan avverges, sier Morten Rostrup i Leger Uten Grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer