Raylan (28) lagde sin egen 3D-printer

Nå vil han selge dem for 600 kr stk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en rekke historier om hva folk har kunnet lage selv hjemme ved hjelp av en 3D-printer.

Rylan Grayston (28) tok den et skritt lenger. Han laget sin egen 3D-printer.

- Jeg hadde ikke råd til å kjøpe en 3D-printer. Så jeg begynte å undersøke: Kanskje jeg kan lage en selv? sier Rylan Grayston (28) fra Yorkton i Canada til CBS News.

600 kroner Det fikk han til. Det i seg selv er fascinerende nok. Men kanskje enda mer fascinerende for en forbruker: Han planlegger å selge dem for 100 dollar stk (ca 600 kroner). 3D-printere koster vanligvis fra omtrent 10 000 kroner og oppover.

Vanlige 3D-printer fungerer - meget, meget enkelt forklart - ved at materialet, vanligvis plast, men i enkelte tilfeller også metall, skrives ut lagvis.

Graystons printer fungerer litt annerledes, og benytter blant annet lydkortet i en PC, elektromagnetiske speil og en laser til å skape ting av akryl.

- Endrer spillet totalt 28-åringen kaller billig-printeren Peachy Printer. Han har skaffet midlene til å sette den i produksjon via Kickstarter og 5000 personer har forhåndsbestilt.

IT-professor David Gerhard mener løsningen er meget interessant.

- Denne måten å gjøre det på er svært annerledes fra den vanlige teknologien. Det er fantastisk å se hvordan måten å tenke på endres. At du kan gjøre dette for 100 dollar og med ting du kan finne i ditt eget hjem, endrer spillet totalt, sier Gerhard til CBS News.

Skrev ut pistol 3D-printingen som kanskje har fått mest oppmerksomhet i verdens medier skjedde i mars i år, da jusstudenten Cody Wilson skrev ut en fungerende pistol.

100 000 lasta ned filen da Wilson gjorde den tilgjengelig. Det kom umiddelbart krav om at nettsiden til selskapet Defense Distributed måtte gjøre den utilgjengelig. Wilson forsøkte senere så godt han kunne å omgå begrensingene.

Politiet i New South Wales i Australia gikk i mai ut med en advarsel etter at de lastet ned, printet og testet en pistol. Konklusjonen var at pistolen var både farlig og ulovlig.