Raymond (40) gjorde hemmelig opptak av skrekk-møte hos NAV

Arbeidsministeren er bekymret over sviktende service i NAV-systemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det virker rett og slett som om NAV lider under en like stor mangel på folkeskikk som på kompetanse, sa Raymond Johansen (40) da Dagbladet møtte ham utenfor NAV på Ammerud for ei drøy uke siden.

Der hadde han for to år siden et møte som han mener illustrerer hva som er galt med NAV: Dårlig folkeskikk, inkompetanse, elendig samordning og sendrektighet. Nå publiserer Dagbladet Raymond Johansens hemmelige lydopptak fra dette møtet (saksbehandlerens stemme er fordreid).

- Blir syke Etter å ha opplevd det han kaller de to verste årene i sitt liv, 2009 og  2010, gir Oslo-mannen nå ut boka «NAV - samfunnets utstrakte hånd?» - Jeg tror mennesker blir syke av den måten de blir behandlet av NAV, sier Johansen, som nå jobber som budbilsjåfør. Selv brukte han over et år på komme tilbake i jobb - men tror han kunne greid det på to-tre måneder hvis han hadde fått den hjelpa han behøvde. I stedet hevder han å ha blitt møtt med misforståelser og en tilsynelatende systematisk uvilje - noe han beskriver utfyllende i boka.

Bjurstrøm bekymret Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier at hun ikke kan gå god for Raymond Johansens beskrivelser av sine møter med NAV - og heller ikke det motsatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer