Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raymond avviser forhandlinger mellom MDG og Venstre

Byrådslederen kaller kontakten mellom MDG og Venstre naturlig. - Det er ikke snakk om forhandlinger, sier han.

GA SIN VELSIGNELSE: Raymond Johansen mener det er helt greit at Lan Marie Berg og MDG skal snakke med Venstre. Han sier byrådspartiene skal forhandle seg imellom og lover at MDG og Venstre ikke driver byrådsforhandlinger. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
GA SIN VELSIGNELSE: Raymond Johansen mener det er helt greit at Lan Marie Berg og MDG skal snakke med Venstre. Han sier byrådspartiene skal forhandle seg imellom og lover at MDG og Venstre ikke driver byrådsforhandlinger. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet meldte i ettermiddag at Venstre og MDG skal møtes til samtaler i løpet av svært kort tid.

Tema for dette møtet blir «å drøfte et nærmere samarbeid mellom Venstre og MDG», etter det Dagbladet forstår. Hva dette samarbeidet kan bety for byrådsmakten i Oslo, er foreløpig ikke formalisert, etter hva Dagbladet forstår.

Invitasjonen kommer etter at Hallstein Bjercke (V) allerede på valgnatta fortalte til Dagbladet at Venstre ønsker å samarbeide med MDG.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forteller Dagbladet mandag kveld at han har gitt sin velsignelse til samtalene. Han forsikrer velgerne om at det ikke er snakk om politiske forhandlinger mellom de to partiene.

- Oslo MDGs kontakt med Oslo Venstre avklarte jeg som byrådsleder i forrige uke. Dette er bare en naturlig respons på Venstres gjentatte initiativ gjennom mediene. Kontakten dreier seg ikke om noen form for forhandlinger mellom Oslo MDG og Oslo Venstre, forsikrer han.

- Vil ikke forskuttere

Leder i Oslo Venstre, Hallstein Bjercke, svarte i dag unnvikende på Dagbladets spørsmål om byrådsposisjoner står på dagsorden:

- Skal dere diskutere et mulig byrådssamarbeid?

- Jeg ønsker ikke å forskuttere noe. Vi skal diskutere et nærmere samarbeid. Så langt har vi bare hatt en fire minutters samtale på telefon mens jeg var på jakt. Når vi møtes skal vi sette oss ned og prøve standpunktene våre mot hverandre og se hvor vi lander etter det. Jeg har lest MDGs partiprogram og er ikke motløs etter det, sa Bjercke tidligere i ettermiddag.

VENSTRE: Venstres leder Trine Skei Grande nekter for at dette var hennes siste valg som partileder. Vis mer

- Fire nye år

Raymond Johansen sier i dag at det er dagens byrådspartier - Ap, SV og MDG - som skal forhandle om å styre hovedstaden videre.

- Sammen har vi lovet velgerne våre fire nye år, og vi har fått tillit på ny, som vi skal forvalte på best mulig vis gjennom å snakke sammen i samme rom. Ikke igjennom media.

Det er også dialog med støttepartiet Rødt, opplyser Johansen.

- Vi setter oss ned om ei uke. Konstituering av nytt bystyre er 23. oktober, som er tidslinjen vår. Utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier Johansen videre.

Dagbladet er kjent med at Venstre gjennom samtalene med MDG ønsker å tvinge partiet til å velge mellom dem og Rødt.

Rødts gruppeleder Eivor Evenrud er kritisk til at MDG og Venstre nå er på flørteren.

- Da er det merkelig at de går til Venstre. Jeg tror velgerne er litt overrasket over dette. De har vært tydelige på at de vil ha et fortsatt rødgrønt styre i Oslo, sa Evenrud til Dagbladet søndag.

SV og Rødt

Også SV, som sitter i byråd med Ap og MDG i dag, ønsker ikke at Rødt erstattes i likningen til fordel for Venstre.

- Vi har samarbeidet godt med Rødt i denne perioden og ønsker å fortsette med det, skriver gruppeleder i Oslo SV, Sunniva Homås Eidsvoll i en SMS søndag.

Hallstein Bjercke er også ganske lunken til å diskutere politikk med SV.

- Vi skal snakke med MDG, men har ikke tenkt å invitere noen andre til samtaler, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling