Trusler mot Lan Marie Berg

Raymond Johansen: - Avskyelig

Politiet i Oslo vurderer etterforsking av trusler MDG-politiker Lan Marie Berg er blitt utsatt for den siste tiden. Raymond Johansen (Ap) kaller hetsen ­«en fare for demokratiet».

BYRÅD: Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om coronasituasjonen i Oslo. Bak ham kommer byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Foto: Heiko Junge / NTB
BYRÅD: Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om coronasituasjonen i Oslo. Bak ham kommer byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsket å informere om at vi har startet undersøkelser, vise at vi tar trusler mot politikere og folkevalgte på største alvor, informere om kontaktlinjene til oss og tilby en samtale rundt forebyggende tiltak, sier politimester Beate Gangås, i en pressemelding mandag ettermiddag.

Gangås sier videre at politiet vil undersøke om noen av uttalelsene kan være straffbare og at politiet fokuserer på dem som har kommet med truslene.

- Det er de som må ta ansvar og konsekvensen av sine ytringer. Både avdekking og straffeforfølgning kan være virkningsfullt, men også andre tiltak som at politiets nettpatrulje patruljerer i kommentarfeltene på nett kan ha god forebyggende effekt. Trusler og hatefulle ytringer mot politikere og folkevalgte utgjør en alvorlig trussel mot vårt demokrati, sier Gangås.

Lan Marie Berg sier til NRK at hun ble veldig glad da Oslo-politiet tok kontakt.

- Det føles som en tung bør er lettet fra våre skuldre, sier hun.

Berg forteller at hun tok seg nær av hetsen helt i begynnelsen, da hun kom inn i Oslo-politikken. Det har blitt en del av hverdagen hennes som politiker, sier hun, men understreker at slik skal det egentlig ikke være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer