Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raymond Johansen ber Kommuneadvokaten vurdere påstander mot Inga Marte Thorkildsen

Byrådslederen har besluttet å selv granske sin egen byråd.

SKAL SELV KONKLUDERE: Raymond Johansen vil selv behandle varselet mot byråd Inga Marte Thorkildsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKAL SELV KONKLUDERE: Raymond Johansen vil selv behandle varselet mot byråd Inga Marte Thorkildsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådsleder Raymond Johansen kommer nå på banen i varslersaken mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

Han bekrefter også at Thorkildsen blir sittende i jobben mens varlsene mot henne behandles.

- Jeg har kommet til at det er jeg som byrådsleder skal håndtere og konkludere i denne saken, sier Johansen i en pressemelding.

- Dette er jo en sak vi ikke har mye erfaring fra, vi er ikke kjent med at det tidligere har kommet varsler mot sittende byråder. Til syvende og sist er det som Inga Martes leder, så er det mitt ansvar, jeg har ansvaret for å behandle varslene, utdyper Johansen overfor Dagbladet.

- Full tillit

Inga Marte Thorkildsen skal gjøre alle sine arbeidsoppgaver mens varslet behandles også kontakten med Utdanningsetaten.

- Jeg har full tillit til Inga Marte Thorkildsen, jeg har full tillit til at hun og også Utdanningsetaten utøver sitt arbeid mens arbeidet med informasjonsinnhentingen pågår.

- Du har knapt sagt et ord om dette, og nå skal du overta hele ansvaret?

- Jeg kom hjem fra San Fransico i helga. Dette er en svært uvanlig sak, en krevende sak, at det har kommet et varsel mot en sittende byråd er forvaltningsmessig også upløyd mark. At jeg må gjøre noen vurderinger i forkant av det, den åpenbare er at jeg selv må overta håndteringen av disse varslene, fordi det er jeg som er overordnet Thorkildsen og overordnede må ha ansvar for varsler.

- Av hensyn til alle involverte ønsker jeg en grundig, men effektiv prosess. Jeg tar derfor initiativ til at påstandene i varslet undersøkes, og det vil bli igangsatt et arbeid med en faktainnsamling for å få et godt beslutningsgrunnlag, fortsetter byrådslederen.

Kommuneadvokaten

Det jobbes nå med detaljer for hvordan faktainnhentingen konkret skal gjennomføres, opplyser Johansen.

Han har også besluttet at enkelte av påstandene mot Thorkildsen i varselet skal oversendes Kommuneadvokaten. Dette gjelder brudd på taushetsplikten, offentlighetslova og anskaffelsesregler.

- Vil det ha tillit i bystyret at du skal håndtere denne saken, når det er du som har plukket ut Thorkildsen?

- Da har bystyret en oppgave og det er å ha tillit til meg eller ikke. De har full anledning til da eventuelt å stille mistilit, sier Johansen til Dagbladet.

Uvisshet om avskjedigelse

Det er kommet rapporter om at Johansen skal ha bedt utdanningsdirektør Astrid Søgnen om å gå av når hun fyller 67 i november. Det svarer han unnvikende på.

- Jeg har lyst til å si at vi har 70 års aldergrense i Norge. Ikke 67, hun har mulighet til å stå i jobb til fylte 70 år, jeg har ikke noe behov for å prosedere den saken i med saken knyttet til Astrid Søgnen nå.

- Så det stemmer ikke at du har bedt henne om å gå av?

- Jeg kjenner ikke til det. Jeg har ikke noe behov for å kommentere den saken. Det var en faktaopplysning jeg kom med nå.

- Sier du rett ut at du ikke har bedt henne gå av?

- Det er en prinsipiell ting at jeg sier ikke ja eller nei til det, Jeg uttaler meg ikke om en samtale jeg har hatt under fire øyne med en etatsleder, sier Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!