NY PARTISEKRETÆR: Nå er han Raymond Johansen statssekretær i Utenriksdepartementet. Snart blir han partisekretær. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY PARTISEKRETÆR: Nå er han Raymond Johansen statssekretær i Utenriksdepartementet. Snart blir han partisekretær. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Raymond Johansen blir Ap´s nye partisekretær

Det har Haakon Lie (103) bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Det er etter min mening én person som skiller seg helt klart ut. Jeg vil ikke si hva han heter, men kan avsløre at første gang jeg møtte denne karen — da var han rørlegger, sier Haakon Lie til Dagbladet. Mannen han snakker om er altså Raymond Johansen. Han er nå statssekretær i Utenriksdepartementet, men startet sin yrkeskarriere nettopp som rørlegger.

På et møte i Oslo Journalistlag i går kveld avslørte statsminister Jens Stoltenberg at Haakon Lie får det som han vil, uten at han nevnte noe navn.

Les: - En utrygghet ved å være kjent

Støres høyre hånd
Lie ble legendarisk som partisekretær i Ap fra 1945 til 1969. Som statssekretær i UD er Raymond Johansen Jonas Gahr Støres høyre hånd. Han har seilt opp som storfavoritt til den prestisjetunge jobben i Ap.

I løpet av det timelange møtet med pressen på utestedet Stopp Pressen, fortalte Jens Stoltenberg om da han og nåværende partisekretær Martin Kolberg besøkte Haakon Lie på sykehuset den 23. desember i fjor. Lie var da innlagt med hjerteflimmer og vann i kroppen.

- Vi kom inn i et rom med flere senger. Haakon Lie beordret oss å sette oss ned, og spurte oss om vi ikke hadde noe bedre å gjøre enn å besøke han på lille julaften, sa Stoltenberg. Han fortalte videre at de tre blant annet diskuterte hvem som burde bli ny partisekretær i partiet. I følge Stoltenberg hadde Lie en klar favoritt.

- Og det blir den personen Haakon vil at det skal bli, avslørte Stoltenberg.

Dagbladet møtte den gamle Ap-veteranen på pleiehjemmet på Nordstrand i Oslo seint i går kveld. Da var han fremdeles hemmelighetsfull, men kunne ikke dy seg for å gi noen hint.

Enige
På spørsmål om hva han synes om at Stoltenberg følger hans råd, er 103-åringen unnvikende.

- Her er?n Jens og n? Haakon enige, sier han og humrer.

- Det at partisekretærfavoritten min har den bakgrunnen han har, kan være bra for Ap, fastslår Lie, som har fått plassen som selveste partisekretæren i Norge.

PEKTE PÅ PARTISEKRETÆREN:  Ap-veteranen Haakon Lie (103). Foto: Lise Åserud / SCANPIX
PEKTE PÅ PARTISEKRETÆREN: Ap-veteranen Haakon Lie (103). Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer