Raymond Johansen blir Ap´s nye partisekretær

Det har Haakon Lie (103) bestemt.

NY PARTISEKRETÆR: Nå er han Raymond Johansen statssekretær i Utenriksdepartementet. Snart blir han partisekretær. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY PARTISEKRETÆR: Nå er han Raymond Johansen statssekretær i Utenriksdepartementet. Snart blir han partisekretær. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er etter min mening én person som skiller seg helt klart ut. Jeg vil ikke si hva han heter, men kan avsløre at første gang jeg møtte denne karen — da var han rørlegger, sier Haakon Lie til Dagbladet. Mannen han snakker om er altså Raymond Johansen. Han er nå statssekretær i Utenriksdepartementet, men startet sin yrkeskarriere nettopp som rørlegger.

På et møte i Oslo Journalistlag i går kveld avslørte statsminister Jens Stoltenberg at Haakon Lie får det som han vil, uten at han nevnte noe navn.

Les: - En utrygghet ved å være kjent

Støres høyre hånd Lie ble legendarisk som partisekretær i Ap fra 1945 til 1969. Som statssekretær i UD er Raymond Johansen Jonas Gahr Støres høyre hånd. Han har seilt opp som storfavoritt til den prestisjetunge jobben i Ap.

I løpet av det timelange møtet med pressen på utestedet Stopp Pressen, fortalte Jens Stoltenberg om da han og nåværende partisekretær Martin Kolberg besøkte Haakon Lie på sykehuset den 23. desember i fjor. Lie var da innlagt med hjerteflimmer og vann i kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer