Raymond Johansen i strupen på Frp i 1. mai-tale

Partileder Siv Jensen snakker visvas når hun sier Frp er partiet for arbeidsfolk, tordnet Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i sin 1. mai-tale.

I TOG: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og LO-leder Hans Christian Gabrielsen under demonstrasjonstoget fra Youngstorget 1. mai.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpx
I TOG: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og LO-leder Hans Christian Gabrielsen under demonstrasjonstoget fra Youngstorget 1. mai. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Den blåblå regjeringen, med Venstre på slep, vil aldri gjøre kampen for et trygt arbeidsliv til jobb nummer én. Siv Jensen sier nå at Frp er partiet for arbeidsfolk. Det er med respekt å melde rett og slett visvas, sa Johansen på Youngstorget i Oslo.

– Milliarder i skattekutt til de rikeste og angrep på arbeidstakeres rettigheter er fasiten etter fem år med Frp i regjering. Jeg stoler ikke på dem. De vil noe annet en oss, sa byrådslederen.

Han viste til at forskjellen mellom høyre- og venstresiden i politikken få steder er så tydelig som i spørsmål om arbeidstakernes rettigheter. Høyresidens mantra er «omstilling» og «fleksibilitet», fremholdt Johansen:

– Men dere, «omstilling» og «fleksibilitet» er egentlig tåkeprat for økt utrygghet og mindre frihet. For når situasjonen er internasjonalt tøff og norske selskaper konkurrerer i det internasjonale markedet, kommer presset på lønninger, helse, miljø, sikkerhet og sosial dumping, sa Ap-veteranen.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer