Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raymond Johansen ledet krisemøtet

- Dette er en svært utfordrende tid for oss, sier Ap-medarbeider.

LEDET KRISEMØTET:
  Partisekretær Raymond Johansen ledet krisemøtet i Troms Ap, hvor rundt 60 personer deltok.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LEDET KRISEMØTET: Partisekretær Raymond Johansen ledet krisemøtet i Troms Ap, hvor rundt 60 personer deltok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krisemøtet i Troms Ap, som startet klokka 20 i kveld, er nå avsluttet.

Telefonmøtet ble ifølge Nordlys ledet av partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, og inkluderte partiets ordførere og tillitsvalgte i Troms. I alt var det cirka 60 deltakere.

Det skal etter det Dagbladet kjenner til, ikke ha blitt gjort noen vedtak på møtet.

Utfordrende tid - Det var først og fremst snakk om å bringe informasjon ut til lederne, sier informasjonsrådgiver Bent Sønvinsen i Arbeiderpartiet til Nordlys.

- Alle er enige om at dette er en svært utfordrende tid for oss. Nå er det viktig at vi ikke bærer ved til bålet for noen av de involverte, og at vi håndterer dette på en best mulig måte. Dette er en stor prøvelse for partiet, og noe vi blir målt på. Vi må gjøre ting rett, sier han videre til avisa.

Tromsø Aps krav om at nominasjonskomitéen må gå av ble ikke diskutert.

Arbeiderpartiets informasjonssjef Pia Gulbrandsen opplyser til Dagbladet at det vil bli holdt flere møter i morgen, mandag.

Dagbladet snakket med Raymond Johansen tidligere i kveld.

- Vi har løpende kontakt med jenta, de som er rundt henne og med Roger Ingebrigtsen. Dette er en voldsom belastning for alle involverte og deres familier. Vi forsøker å bistå så godt vi kan, sier han.

Nominasjonsstrid Roger Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og kandidat til førsteplassen på stortingslista for Troms Ap som følge av at han innledet et forhold til en jente som bare var 17 år, i 2004.

Saken kom opp da jenta selv varslet sin venninne Tonje Brenna, politisk rådgiver for statsministeren, sist lørdag. Brenna er også kjæreste med Ingebrigtsens motkandidat til førsteplassen på stortingslista for Troms Ap, Martin Henriksen.

Nettopp den pågående nominasjonsstriden mellom Henriksen og Ingebrigtsen har vært grunnlag for spekulasjonene om at saken er en såkalt drittpakke. Det avgjørende møtet skulle ha funnet sted i dag, men er nå utsatt til fordel for krisemøtene.

Varslet Verken Arbeiderpartiet sentralt, ved Raymond Johansen eller lokalt ved Bjørn Inge Mo vil være med på spekulasjonene. De mener saken er alvorlig. Mo sier til Dagbladet at dersom de hadde fått vite om saken, ville den ha ført til at Ingebrigtsen ville ha måttet trekke seg uavhengig av timing. Raymond Johansen har kalt saken uakseptabel og et eksempel på dårlig dømmekraft. I går sa han at Tonje Brenna gjorde det eneste riktige ved å varsle.

Tonje Brenna skrev i går i en tekstmelding til Dagbladet: «Jeg fikk vite om en alvorlig sak på lørdag. Det var min plikt å gå videre med opplysningene til min sjef.

Jenta har ikke ønsket verken å anmelde saken selv, eller at Arbeiderpartiet skal anmelde saken.

- I dag har jeg det bra, og står oppreist. Jeg har kommet meg gjennom dette, mye takket være gode venner. Men jeg har hatt store plager med dette. Jeg har vært med på ting som har vært vanskelig å leve med, sier 25-åringen til Nordlys.

Roger Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, sier til Dagbladet at det ikke har skjedd noe straffbart, slik han vurderer saken.

TRAKK SEG FREDAG: Ap-topp og tidligere statssekretær i Nærings- og handelsepartementet, Roger Ingebrigtsen
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
TRAKK SEG FREDAG: Ap-topp og tidligere statssekretær i Nærings- og handelsepartementet, Roger Ingebrigtsen Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!