Corona Oslo:

Raymond Johansen med kraftig oppfordring

Byrådsleder Raymond Johansen tror det er høye mørketall hva gjelder smittede i hovedstaden, og iverksetter massetesting neste uke. Han kommer også med en kraftig oppfordring til Oslos innbyggere.

KLAR TALE: Raymond Johansen tror mange som er småsyke velger å gå på jobb likevel. - Hold dere hjemme, er byrådslederens klare oppfordring. Foto: Berit Roald / NTB
KLAR TALE: Raymond Johansen tror mange som er småsyke velger å gå på jobb likevel. - Hold dere hjemme, er byrådslederens klare oppfordring. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Smittetallene i Oslo er høye nå, og hovedsakelig er den høye smitten blant de yngste, sier Johansen til Dagbladet.

Rundt 1500 smittetilfeller har blitt registrert blant barn og unge i aldersgruppen 0 til 19 år i Oslo de siste to ukene. Høyest er smittetrykket blant barn i alderen 10 til 12 år og 6 til 9 år.

Byrådet i Oslo har derfor besluttet å gjeninnføre massetesting i skolene neste uke.

- De unge blir ikke veldig syke, men de kan smitte andre. På bakgrunn av det setter vi i gang med massetesting på skolene. Det vil være effektivt. Vi antar at det er høye mørketall og at vi får avdekket det og at de som har corona blir isolert. Det er et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre nå, mener byrådslederen.

Detaljene jobbes det for tida på spreng med å fastsette, sier Johansen, så akkurat hvilke klassetrinn som må gjennomgå massetesting er foreløpig ikke fastsatt.

- Må holde seg hjemme

I Norge har smitten blusset kraftig opp flere steder den sista tida, og det siste døgnet ble det registrert rekordhøye 2126 tilfeller nasjonalt. Hovedstadens andel av disse var 400 nye tilfeller - en økning på 88 smittetilfeller sammenliknet med samme dag i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer