MAKTKAMPEN I ARBEIDERPARTIET:

Raymond Johansen ønsket som nestleder etter Trond Giske

Men skepsisen er sterk mot større Oslo-dominans i Ap-ledelsen.

ARBEID I DET STILLE: Dagbladets kilder i Ap sier Oslo Ap i det stille har begynt arbeidet med å få Raymond Johansen inn i partiledelsen neste vår. De vil møte motbør fra flere fylkeslag i partiet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ARBEID I DET STILLE: Dagbladets kilder i Ap sier Oslo Ap i det stille har begynt arbeidet med å få Raymond Johansen inn i partiledelsen neste vår. De vil møte motbør fra flere fylkeslag i partiet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Posisjoneringen er i gang før det spennende landsmøtet i Arbeiderpartiet neste vår. Den første helga i april 2019 skal Ap-delegatene avgjøre om dagens trio fortsetter som nå med Jonas Gahr Støre som partileder, Hadia Tajik som nestleder og Kjersti Stenseng som partisekretær. Eller om landsmøtet velger en ny nestleder etter Trond Giske, slik mange i partiet er opptatt av.

Står sterkt

Ap-kilder opplyser at krefter i Oslo Arbeiderparti i det stille jobber for at Trond Giskes gamle posisjon skal overtas av Raymond Johansen (57), som har ledet byrådet i hovedstaden siden 2015. Johansen står sterkt i Ap. Han var partisekretær i seks år fra 2009 og jobbet som statssekretær i Utenriksdepartementet mens Jens Stoltenberg var regjeringssjef og Jonas Gahr Støre var utenriksminister.

- Oslo Ap sonderer terrenget nå. De ser om det kan være mulig å finne en rolle til Raymond i den nye partiledelsen. Dette har de jobbet for lenge, sier én sentral Ap-kilde til Dagbladet.

Også flere andre kilder i Ap bekrefter at Oslo Ap jobber for å få Raymond Johansen inn i partiledelsen under landsmøtet neste vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer