Eiendomsskatten i Oslo:

Raymond Johansen skal håve inn 2,4 milliarder i eiendomsskatt: Tar ikke skylden for at flere enn han trodde måtte skatte

- Vi har holdt vårt valgløfte, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

FORSVARER SKATTEN: EIendomsskatten i Oslo har blant annet gått til flere hender i eldreomsorgen og flere barnehageplasser, påpeker Raymond Johansen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
FORSVARER SKATTEN: EIendomsskatten i Oslo har blant annet gått til flere hender i eldreomsorgen og flere barnehageplasser, påpeker Raymond Johansen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-byrådet forventet 150 millioner kroner i inntekter fra eiendomsskatten i fjor, ifølge budsjett. Men skatten skulle ramme flere enn planlagt. Det endte med at kommunen håvet inn hele 254 millioner kroner.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) innrømmer overfor Dagbladet at flere Oslo-folk har blitt skattlagt enn det han først hadde trodd.

Han forklarer det ved å vise til den enorme prisveksten på boliger i Oslo, som siden 2015 har vært på godt over 20 prosent. Dermed ble flere boliger verdt mer enn 4 millioner kroner, som er den nedre grensen for skattlegging i kommunen.

- At flere boliger har fått eiendomsskatt enn det vi forutså i 2015 skyldes ikke høyere skattenivå, men at boligene er blitt mere verd, sier Raymond Johansen til Dagbladet.

Les også: Oslo-folk minst negative til eiendomsskatt - en av tre vil ha skatten.

Planlagt skatt i fire år til

- Verken eiendomsutviklere, boligprodusenter, bankene eller staten forutså i 2015 at vi ville få en historisk høy prisvekst som vi har hatt i Oslo de to siste årene, legger Johansen til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer