Raymond jubler – men får kjeft av «tante Siv»

Frp-leder Siv Jensen var arkitekten bak barnehagerevolusjonen og mener venstresiden svikter grunnlaget for det historiske forliket. Imens bygger byrådsleder Raymond Johansen kommunale barnehager i rekordfart.

JUBLER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) kunne i går juble over å ha oppfylt et av sine viktigste valgløfter fra 2015. Foto: Jørgen Gilbrant
JUBLER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) kunne i går juble over å ha oppfylt et av sine viktigste valgløfter fra 2015. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) strutter av stolthet og glede stående foran nyåpnede Munkerud miljøbarnehage på Nordstrand i Oslo.

Midt i valgkampen kan de åpne den 3000. nye barnehageplassen siden de vant valget i 2015 – og dermed oppfylle et av sine viktigste valgløfter.

- Oslo hadde landets lengste barnehagekøer, det har vi gjort noe med, sier Raymond Johansen, som er klar på at jobben ikke er ferdig utført.

Jubeltall

I 2015 hadde Oslo dårligst barnehagedekning av alle store byer og fylker i landet, men de siste fire åra har Oslo hatt størst økning. Tall fra høstens barnehageopptak i Oslo, som kom fredag ettermiddag, viser at samtlige foreldre fikk plass til sine håpefulle.

Det vil også si at barn som ikke har lovfestet rett har fått plass i tillegg til at det vil være rom i det løpende opptaket utover høsten.

Dette har Oslo-byrådet klart med forbud mot nye kommersielle barnehager, selv om 1000 av de 3000 er bygget av kommersielle selskaper fordi planene allerede var lagt i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer