Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raymond kikket med glede opp på bensintavla. Så begynte han å fylle

Svindyr feil på bensinpumpa.

DYRT: 1369 kroner literen for bensin er i det drøyeste laget. Heldigvis for Raymond Tiochta kom han ikke lenger enn til fem liter før pumpa stoppet av seg selv. Foto: Privat
DYRT: 1369 kroner literen for bensin er i det drøyeste laget. Heldigvis for Raymond Tiochta kom han ikke lenger enn til fem liter før pumpa stoppet av seg selv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Raymond Tiochta‎ kikket med glede opp på bensintavla på Esso Express Vesterøy på Hvaler i Østfold.

Der lyste det opp en literpris en ikke ser så altfor ofte på norske bensinstasjoner: 13,69 kroner per liter blyfri 95.

41-åringen var ikke engang tom for bensin, men bestemte likevel seg for å svinge innom bensinstasjonen i dag tidlig.

- Det sto 13,69 på skiltet, så jeg kjørte inn og begynte å fylle, forteller Tiochta til Dagbladet.

OPTIMIST: Raymond Tiochta tar ikke det foreløpige tapet av 7200 kroner så altfor tungt. Foto: Privat
OPTIMIST: Raymond Tiochta tar ikke det foreløpige tapet av 7200 kroner så altfor tungt. Foto: Privat Vis mer

Gikk til fem liter

Han tenkte ikke noe særlig mer på det da han kjørte inntil pumpa og dro kortet, skriver Dagsavisen Fredrikstad.

- Jeg begynte å fylle. Det gikk fram til fem liter, så stoppa pumpa å gå. Da kikka jeg på bensinpumpa. Der sto det fem liter og 7200 kroner med en literpris på 1369 kroner, forteller han.

- Det var en saftig pris selv i disse dager, tenkte jeg da.

Han dokumenterte selvsagt bensintavla med et bilde.

FREKKAS: En mann har stjålet bensin for 2628 ganger ved tre forskjellige anledninger. Hver gang brukes de samme stjålne skiltene. Vis mer Vis mer

- Rett etterpå begynte jeg å lete etter nummeret til kundeservice. Jeg tok kontakt om at saken var registrert, men at jeg måtte vente med å ringe et annet nummer klokka 08.00. Der fikk jeg beskjed om å ringe et annet nummer klokka 09.00, forteller han noe frustrert.

Pengene trukket

Han opplevde ikke å få altfor mange svar på hva som gikk galt.

- Det var ikke så mye å gjøre. Jeg var på jobb etterpå og måtte bruke deler av dagen på det her. Jeg ble henvist til forskjellige kontorer uten at noen kunne gi et svar, sier Tiochta.

Pengene var også trukket fra østfoldingens konto.

Først i ettermiddag kom løsningen, og det viser seg at 41-åringen ikke var den eneste som var blitt offer for kommafeilen.

- Klokka 14.30 ringte en som hadde mer myndighet og informerte om at det var møter angående saken. Han sa de skulle rydde opp i det og lovte at pengene skulle komme tilbake, sier Tiochta.

Fem kunder ble rammet

Lars Østbye er administrerende direktør i Certas Energy Norway, som eier Esso-stasjonene. Han opplyser følgende til Dagbladet:

- Dette skyldes en teknisk feil. Vi har snakket med, og beklaget, overfor de kundene det gjelder og har allerede kreditert feilbelastningen, sier han, og opplyser at det gjelder totalt fem kunder.

For Raymond Tiochta ble det en litt sur start på påskeferien. Han hadde ennå ikke sett pengene tilbake på konto da Dagbladet snakket med ham like etter klokka 19.00 fredag kveld.

- Det er litt dårlig timing å bli 7200 kroner fattigere en dag før påske, men jeg håper pengene kommer raskt tilbake, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!