- Raymond kryper til korset

Oslo Høyre-topp Øystein Sundelin mener Arbeiderpartet er avslørt under coronakrisen: Etter å ha kastet ut private fra offentlig omsorg de siste fire årene er de nå avhengig av de samme selskapene for coronatesting.

- AVSLØRT: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kjemper for å hive ut private fra offentlig velferd, men da coronakrisen kom er han avhengig av de private - påpeker Oslo Høyre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- AVSLØRT: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kjemper for å hive ut private fra offentlig velferd, men da coronakrisen kom er han avhengig av de private - påpeker Oslo Høyre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Byrådet i Oslo har siden 2015 systematisk jobbet for å kaste ut private aktører fra offentlig omsorg. Seinest mandag gikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ut og skrøt av utviklingen:

«Folkens, i 2015 var seks av ti sykehjem i Oslo i private hender. Siden vi overtok makta i 2015 har vi gradvis tatt sykehjemmene tilbake til fellesskapet. Kommunen og ideelle aktører har overtatt driften av en lang rekke sykehjem, og innen 2023 vil alle kommersielle aktører være ute av sykehjemsdriften i Oslo», skriver Ap-Raymond på Facebook.

Byrådets mål har vært at «skattepenger går til velferd, ikke til utbytte for private investorer», som Johansen sa i fjor da han ønsket at Oljefondet skulle trekke seg ut av selskaper som er involvert i privat helse og omsorg.

- Vi synes ikke Oljefondet skal investere i kommersielle sykehjem som har sugerøret ned i norske kommunekasser, sa Johansen til VG.

- Fiendebilde

Oslo Høyre mener nå Ap-Raymond og byrådet er tatt med buksene nede.

Da antall coronatilfeller økte på seinsommeren var ikke Oslo i nærheten av å oppnå måltallene for antall coronatester. Løsningen var å finne hos selskapene byrådet blant annet har kastet ut fra byens sykehjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer