Raymond refser MDG-topper

Eks-byrådsleder Raymond Johansen er kraftig irritert på at MDG-toppene rykket ut og forsvarte Lan Marie Berg mens diskusjonen om mistillitsforslaget pågikk. - Det hadde vært allright å bli oppringt, sier Johansen. Bastholm sier hun aldri mente å provosere.

KRITIKK: Raymond Joahnsen refser MDG-topper etter at mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg fikk flertall i Oslo bystyre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke bare miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) som gikk av i dag da mistillitsforslaget mot henne fikk flertall i Oslo bystyre.

Hele byrådet kaster kortene og stiller seg bak Berg, dermed styres nå Oslo av et forretningsministerium.

På pressekonferansen etter å ha trukket seg tok Raymond Johansen et kraftig oppgjør med MDG-toppene som gikk ut og støttet Lan Marie Berg i prosessen.

- Det har vært uheldig at aktører som ikke kjenner detaljene i Oslo bystyret har vært i overkant aktive. Det har ikke vært hjelpsomt, sier Johansen på spørsmål fra NTB.

- Det hadde vært allright å bli oppringt og spurt om det var hjelpsomt, men den telefonen kan jeg innrømme at jeg ikke fikk. Vi har hatt en anspent situasjon og noen av uttalelsene fra lederne i MDG - ikke Lan Marie Berg - kunne oppfattes som karakteristikker av samarbeidspartnerne, sier Johansen, og fortsetter:

- I en krevende situasjon kunne de godt ha spurt om det var hjelpsomt og vært litt mindre aktive på tastaturet.

«Mugne, patriarkalske fordommer»

Raymond Johansen viser blant annet til MDG-leder Une Bastholm, som for tiden er i permisjon, som gikk ut på Facebook. I tillegg skrev tidligere stortingsrepresentant Rasmus Hanssons en kronikk i VG, som hadde tittelen «Vær ydmyk, kvinne!».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer