Hektisk møtevirksomhet:

Raymond vurderer å stenge skolene

Mandag formiddag må byrådet i Oslo handle raskt for å fatte nye coronagrep. Toppene satt i møte søndag kveld, og møtene pågår også nå. Stengte skoler er Johansens sterkeste verktøy.

INNSTRAMMING: Byrådsleder Raymond Johansen vurderer å forby sosiale sammenkomster søndag 14. mars. Han varsler nye tiltak om «veldig kort tid». Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det råder stor usikkerhet om hvilke grep byrådsleder Raymond Johansen (Ap) nå tar for å unngå ytterligere smittespredning i Oslo. NRK meldte mandag morgen at det lå an til stengte skoler fra onsdag, men kilder sier til Dagbladet at denne beslutningen ikke er fattet ennå.

Mandag formiddag sitter toppene i Oslo i hektisk møtevirksomhet, blir Dagbladet fortalt.

Etter hva Dagbladet forstår, vurderer byrådet om det er riktig å stenge alle skolene i Oslo, eller bare skoler i områdene øst i byen hvor smitten er stor. Argumentet er at Oslo kommune er så stor, med så ulik grad av smittespredning, at det ikke blir riktig å innføre like tiltak over hele fjøla.

Ingenting besluttet

Tidspresset er stort. Byrådet er opptatt av å framstå handlekraftig, noe som har bidratt til spent stemning mellom byrådet og regjeringen flere ganger det siste året. Også denne gangen vil Johansen ønske å framstå tydelig i sine grep. Dermed må innstrammingene være klare i løpet av kort tid, helst før lunsj mandag.

Foreløpig er det ikke fattet noen endelige beslutninger om hvilke tiltak Johansen vil gjennomføre, eller om det blir kalt inn til et pressemøte i løpet av mandagen for å orientere, etter hva Dagbladet forstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer